Fotbal international

Kylian Mbappe cenzurează numele unui sponsor de la CM 2022! Motivul pentru care a luat această decizie

Kylian Mbappe cenzurează numele unui sponsor de la Campionatul Mondial 2022. Ce se ascunde în spatele deciziei luate de starul francez.
05.12.2022 | 10:16
Kylian Mbappe cenzureaza numele unui sponsor de la CM 2022 Motivul pentru care a luat aceasta decizie
Kylian Mbappe a ales să cenzureze numele unui sponsor de la CM 2022
ADVERTISEMENT

Cu 5 goluri marcate în Qatar, Kylian Mbappe este cel mai bun marcator de la Campionatul Mondial 2022. Starul Franţei a ales să cenzureze numele unuia dintre sponsorii turneului final, iar acest lucru s-a văzut după meciurile cu Australia, Danemarca şi Polonia.

De ce a ales Kylian Mbappe să cenzureze numele unui sponsor de la CM 2022

Kylian Mbappe a marcat câte o dublă în partidele cu Danemarca şi Polonia, în timp ce împotriva Australiei a înscris o dată, iar la final a primit, în cele trei ocazii, premiul de cel mai bun fotbalist al meciului. Pe trofeu apare numele Budweiser, companie din SUA care produce bere şi este sponsor al Campionatului Mondial.

ADVERTISEMENT

În cele trei fotografii, în care Kylian Mbappe apare cu trofeul în braţe, partea cu numele Budweiser nu se vede şi este îndreptată spre jucător, în loc să fie spre camera foto. Conform L’Equipe, atacantul de 23 de ani nu vrea să promoveze băuturi alcoolice, motiv pentru care alege să ascundă numele de pe trofeu.

Kylian Mbappe sponsor

Devenit un simbol pentru milioane de copii din întreaga lume, Kylian Mbappe a făcut această alegere în urmă cu câţiva ani, după Campionatul Mondial din 2018.

ADVERTISEMENT

În urmă cu patru ani, când Franţa a devenit campioană mondială, Kylian Mbappe a fost omul meciului Franţa – Argentina 4-3. Autor al unei duble în partida din optimile de finală, starul lui PSG a primit premiul şi putea să fie citit numele Bud, o altă denumire a companiei Budweiser.

Primele declaraţii oferite de Kylian Mbappe la Campionatul Mondial 2022

Kylian Mbappe a fost mut în startul Campionatului Mondial 2022 şi nu a oferit declaraţii la finalul meciurilor din grupe. De asemenea, a refuzat să vorbească după ce a primit premiul de la finalul partidelor cu Australia şi Danemarca. Din acest motiv, Federaţia Franceză de Fotbal va fi amendată, însă, până la urmă, vedeta lui PSG a vorbit.

ADVERTISEMENT

La finalul meciului cu Polonia, din optimile de finală de la CM 2022, Kylian Mbappe a oferit primele declaraţii de la startul turneului final. Cu această ocazie, atacantul a explicat motivul absenţelor la interviurile de după partidele din Grupa D.

“Vreau doar să fiu concentrat pe competiţie, nu am nimic cu jurnaliştii. Nu vreau să-mi irosesc energia cu alte lucruri. Am înţeles că Federaţia riscă să fie amendată. O voi plăti eu”, a spus Kylian Mbappe.

ADVERTISEMENT

Pentru Franţa va urma meciul cu Anglia, în sferturile de finală de la Campionatul Mondial 2022. Partida se va juca sâmbătă, 10 decembrie, de la ora 21:00. Va fi ocazia pentru ca Mbappe să mai urce în topul golgheterilor all-time din istoria competiţiei.

ADVERTISEMENT