Sport

Kylian Mbappe, decisiv la alegerile legislative din Franța. Cum a răsturnat votul direct de la EURO 2024

Kylian Mbappe este un nume extrem de important pentru Franța, iar căpitanul naționalei a avut chiar puterea să întoarcă soarta alegerile.
08.07.2024 | 06:45
Kylian Mbappe decisiv la alegerile legislative din Franta Cum a rasturnat votul direct de la EURO 2024
Kylian Mbappe este un nume extrem de important pentru Franța, iar căpitanul naționalei a avut chiar puterea să întoarcă soarta alegerile. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Deși se află alături de reprezentativa ”cocoșului galic” la EURO 2024, acolo unde a ajuns deja în faza semifinalelor, noul star al lui Real Madrid s-a implicat activ în alegerile din țară.

Alegerile din Franța, influențate de Kylian Mbappe

Turul doi al alegerilor legislative din Franța a fost câștigat de alianța forțelor de stânga, Noul Front Popular adunând între 180 și 215 mandate. Iar la acest succes a pus umărul și superstarul naționalei Kylian Mbappe.

ADVERTISEMENT

Chiar înaintea meciului cu Portugalia din sferturile de finală ale EURO 2024, fotbalistul a vorbit despre faptul că țara sa se află într-o situație politică catastrofală. Și asta după ce Rassemblement National, partidul de extremă dreapta condus de Marine Le Pen, obținuse rezultate foarte bune și era creditat cu cele mai mari șanse să câștige alegerile.

”Cred că acum, mai mult ca oricând, trebuie să ieșiți la vot. Este o conjunctură urgentă. Nu putem lăsa țara noastră să cadă în mâinile acestor oameni. Este o situație stringentă – am văzut rezultatele, este catastrofal.

ADVERTISEMENT

Sperăm sincer că acest lucru se va schimba, că toată lumea se va mobiliza pentru a merge la vot și pentru a vota partidul potrivit”, a declarat căpitanul naționalei Franței înainte de turul doi al alegerilor, direct de la EURO 2024.

Mbappe, pus la zid de liderul extremei drepte

Poziția fermă a lui Kylian Mbappe a fost aspru criticată de Marine Le Pen. ”Francezii s-au săturat să li se dea lecții de morală și să li se dea instrucțiuni de vot. Mbappe este fără îndoială un fotbalist foarte bun, dar această tendință a actorilor, fotbaliștilor și cântăreților de a veni să le spună francezilor ce ar trebui să voteze începe să fie foarte rău resimțită în țara noastră.

ADVERTISEMENT

Mai ales atunci când sunt milionari sau chiar miliardari care trăiesc în străinătate și care vorbesc cu oameni care câștigă 1.300, 1.400 de euro pe lună. Acei oameni care au norocul să trăiască bine, chiar foarte bine, să fie protejați de insecuritate, sărăcie și șomaj cred că ar trebui să-și păstreze o formă de rezervă”, a spus liderul extremei drepte franceze.

Iată însă că apelurile făcute de Kylian Mbappe, și care au fost susținute de coechipierii săi Ousmane Dembele și Marcus Thuram, au avut rezonanță în Franța, iar Rassemblement National s-a clasat abia pe locul 3.

ADVERTISEMENT

Alegerile au fost câștigate de Noul Front Popular, care va avea 180-215 mandate din totalul de 577 ale Adunării Naționale. Pe locul 2 s-a situat partidul condus de președintele Emmanuel Macron, cu 150-180 de mandate, iar extrema dreaptă a încheiat pe 3, cu 120-150 de mandate.

  • 1,80 este cota MAXBET pentru „Franța se califică în finala Euro 2024”

ADVERTISEMENT
Antrenor nou în Superliga! A semnat cu 2 zile înainte de startul sezonului:...
Antrenor nou în Superliga! A semnat cu 2 zile înainte de startul sezonului: „Bun venit!”
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să...
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Povestea elevului de la Centrul de Detenţie care a luat 10 la Matematică...
Povestea elevului de la Centrul de Detenţie care a luat 10 la Matematică la Bac. Visează să dea la Drept
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a...
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a părăsit România, unde a venit pentru a-şi vedea tatăl la azil!
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur,...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
HARTA URȘILOR din ROMÂNIA! Unde e PERICULOS să MERGI
HARTA URȘILOR din ROMÂNIA! Unde e PERICULOS să MERGI
Tatăl lui Drăguș, strigăt de disperare către fiul său: „E ca o tortură....
Tatăl lui Drăguș, strigăt de disperare către fiul său: „E ca o tortură. Să ne deschidă poarta. Ne-a blocat peste tot. Nu ne-a chemat la nuntă”
Sperietoarea Europei. Șoșoacă, umilită în Parlamentul European
Sperietoarea Europei. Șoșoacă, umilită în Parlamentul European
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o...
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o cameră de hotel din Milano. ”S-a dus inocența! Pe urmele mamei, din păcate”
„Cum să îi fie ruşine?” Reacția lui ÎPS Teodosie, după ce o femeie...
„Cum să îi fie ruşine?” Reacția lui ÎPS Teodosie, după ce o femeie căsătorită s-a plâns de o situație care pare rușinoasă pentru familia ei
Secretul longevității Sofiei Vicoveanca, la 82 de ani: „Eu mănânc fructele, nu le...
Secretul longevității Sofiei Vicoveanca, la 82 de ani: „Eu mănânc fructele, nu le storcesc pe față!”. De ce se ferește total, ca să nu-și distrugă vocea?