Sport

Kylian Mbappe, detalii din culisele prelungirii contractului cu PSG. Cum l-a convins președintele Franței să semneze o nouă înțelegere

Kylian Mbappe este cel mai bine plătit sportiv din lume, după ce în luna mai a semnat prelungirea contractului cu Paris Saint Germain.
11.11.2022 | 14:37
Kylian Mbappe detalii din culisele prelungirii contractului cu PSG Cum la convins presedintele Frantei sa semneze o noua intelegere
Kylian Mbappe a dezvălui conversația cu Emmanuel Macron, care l-a influențat în decizia de a-și prelungi contractul cu PSG. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Kylian Mbappe a fost la un pas să o părăsească pe PSG în primăvară, după ce atacantul francez lăsase de înțeles că vrea să meargă la Real Madrid. Campioana Franței a făcut demersuri uriașe de a-l păstra pe superstarul francez în lot și i-a pus pe masă un contract colosal. Atacantul, care va merge cu Franța la Cupa Mondială din Qatar, a explicat rolul pe care l-a avut președintele Franței în reînnoirea înțelegerii cu PSG.

Kylian Mbappe, cel mai bine plătit sportiv din lume

În luna mai, Kylian Mbappe și-a prelungit contractul cu PSG, urmând să stea încă doi ani pe Parc de Princes, plus încă un sezon pe care-l poate activa singur. În urma noului contract, Kylian Mbappe ar urma să încaseze 72 de milioane de euro anual, salariu de trei ori mai mare decât cel anterior.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, Kylian Mbappe a încasat suma de 180 de milioane de euro la semnătură, bani pe care PSG îi va achita în trei tranșe. În afară de cele două sume, Kylian Mbappe primește și alte bonusuri, printre care unul de loialitate în valoare de 70 de milioane de euro.

Bonusul crește odată cu trecerea sezoanelor, astfel anul viitor Mbappe ar urma să încaseze 80 de milioane de euro, iar în 2024 va încasa 90 de milioane de euro. Per total, contractul lui Kylian Mbappe s-ar putea ridica la 630 de milioane de euro în trei ani, cel mai mare premiu din istoria sportului.

ADVERTISEMENT

Emmanuel Macron, piesă esențială în prelungirea contractului lui Kylian Mbappe la PSG

Emmanuel Macron a avut un rol important în decizia lui Kylian Mbappe de a rămâne pe Parc de Princes. Atacantul francez a dezvăluit fragmente din discuția pe care a avut-o cu președintele Franței înainte de a semna noul contract.

„Au fost câteva discuții între noi. În decembrie, ianuarie, februarie, martie… Macron m-a sunat și mi-a spus: ‘Știu că vrei să pleci. Ceea ce vreau să îți spun este că ești foarte important pentru Franța. Nu vreau să pleci. Ai șansa să faci istorie aici. Toată lumea te iubește”.

ADVERTISEMENT

I-am transmis că apreciez, dar că este un lucru nebunesc. Să te sune președintele și să-ți spună să rămâi”, a mărturisit Kylian Mbappe, potrivit Sport Illustrated.

Didier Deschamps a anunțat lotul Franței pentru Cupa Mondială din Qatar

Franța se află la startul Cupei Mondiale din Qatar în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie. Cocoșii galici fac parte din grupa D și vor evolua împotriva Danemarcei, Tunisiei și Australiei. Kylian Mbappe și Karim Benzema, Balonul de Aur, vor face echipă în atacul Franței.

ADVERTISEMENT

Didier Deschamps nu se va putea baza în Qatar pe Paul Pogba și N’Golo Kante, de departe, cele mai importante absențe din lotul francez. Formația pregătită de Didier Deschamps va debuta în Qatar contra Australiei, pe 22 noiembrie, ora 21:00, ora României.

Lotul complet al Franței pentru Cupa Mondială Qatar 2022:

  • Portari: Alphonse Areola (West Ham), Hugo Lloris (Tottenham), Steve Mandanda (Rennes)
  • Fundași: Lucas Hernandez (Bayern Munich), Theo Hernandez (AC Milan), Presnel Kimpembe (PSG), Ibrahima Konate (Liverpool), Jules Kounde (FC Barcelona), Benjamin Pavard (Bayern Munich), William Saliba (Arsenal), Dayot Upamecano (Bayern Munich), Raphael Varane (Manchester United)
  • Mijlocași: Eduardo Camavinga (Real Madrid), Youssouf Fofana (Monaco), Matteo Guendouzi (OM), Adrien Rabiot (Juventus Turin), Aurelien Tchouameni (Real Madrid), Jordan Veretout (OM)
  • Atacanți: Karim Benzema (Real Madrid), Kingsley Coman (Bayern Munich), Ousmane Dembele (FC Barcelona), Olivier Giroud (AC Milan), Antoine Griezmann (Atletico de Madrid), Kylian Mbappe (PSG), Christopher Nkunku (Leipzig)

  • Cota NETBET pentru PSG: 1,26 este cota pentrul „total goluri: peste 2,5” la PSG – Auxerre. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT