Fotbal international

Kylian Mbappe deschide poarta unei posibile plecări de la PSG: “Aici sau într-un alt proiect”

20.05.2019 | 16:32
Kylian Mbappe la festivitatea pentru cel mai bun jucător, alături de tatăl său şi de fratele Ethan

Kylian Mbappe a fost desemnat drept cel mai bun jucător din Ligue 1 pentru sezonul recent încheiat din Ligue 1, dar starul francez nu este deloc încântat de faptul că PSG nu a reuşit dintre toate obiectivele propuse în acest sezon să câştige decât campionatul. Mai ales eliminarea din optimile Champions League, după 2-0 pe Old Trafford cu Manchester United şi apoi 1-3 la retur, la Paris, a fost lovitura cea mai serioasă pentru ambiţiile lui Kylian Mbappe.

Kylian Mbappe este gata să lase PSG pentru un proiect care să îl convingă

Până acum, toate discursurile lui Mbappe legate de viitorul său au avut acelaşi răspuns: “Mă simt foarte bine aici şi continui să cred cu fermitate în proiectele acestui club. Nu am nici un motiv să îmi doresc acum altceva decât să câştig cât mai multe trofee cu PSG şi doresc să îmi duc contractul până la capăt”.

Real Madrid a fost mereu clubul care a visat să pună mâna pe starul francez, după ce l-a ratat de puţin în 2017 iar în această vară spaniolii au scris că Florentino Perez este gata să plătească o avere pentru Mbappe, socotit la această oră drept cel mai scump jucător din lume, la 280 milioane euro.

Kylian Mbappe este pentru prima dată dispus să plece la un alt club, pentru a câştiga Champions League
Kylian Mbappe este pentru prima dată dispus să plece la un alt club, pentru a câştiga Champions League

Cuvintele lui Mbappe l-au alarmat şi pe emirul Qatarului, care vine la Paris

La festivitatea care a avut loc cu prilejul decernării titlului de cel mai bun jucător din Ligue 1, Kylian Mbappe şi-a schimbat pentru prima dată discursul şi a lăsat să se înţeleagă că un proiect bine pus la punct în altă parte ar fi un motiv serios pentru a lăsa Parisul. “E momentul să ne asumăm mai mult responsabilitatea. Poate la Parus voi fie fericit, dar poate şi în altă parte cu un nou proiect. Dacă vorbesc mai mult despre asta ar fi prea mult. Acesta este mesajul pe care am vrut să îl trimit”.

Cuvintele lui Kylian Mbappe au avut efect de upercut la Paris. Însuşi şeful cel mare al clubului, emirul din Qatar, a amânat orice alte afaceri în aceste zile şi va pleca de urgenţă în capitala Franţei, pentru a pune lucrurile la punct. Mbappe este un patrimoniu mult prea important pentru patronii lui PSG, pentru ca francezul să fie lăsat să plece, fiindcă e nemulţumit de incapacitatea echipei de a obţine rezultate notabile în Europa.