Sport

Kylian Mbappe, fotbalistul cu cea mai mare cotă de piață. Clasamentul în care Messi, Ronaldo sau Neymar nu intră în Top 100

Anii de aur pentru superstaruri ca Lionel Messi, Cristiano Ronaldo sau Neymar au apus, iar la putere a venit Kylian Mbappe. Vedeta lui PSG este jucătorul cu cea mai mare cotă de piață la acest moment.
08.06.2022 | 17:37
Kylian Mbappe fotbalistul cu cea mai mare cota de piata Clasamentul in care Messi Ronaldo sau Neymar nu intra in Top 100
Anii de aur pentru superstaruri ca Lionel Messi, Cristiano Ronaldo sau Neymar au apus, iar la putere a venit Kylian Mbappe. Vedeta lui PSG este jucătorul cu cea mai mare cotă de piață la acest moment. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Atacantul în vârstă de 23 de ani a decis să refuze oferta celor de Real Madrid și a semnat prelungirea pe încă trei ani a contractului cu campioana din Ligue 1, urmând să încaseze un salariu fabulos.

Cota de piață a lui Kylian Mbappe a explodat după ce și-a prelungit contractul cu PSG

Tocmai această mișcare l-a pus pe Kylian Mbappe în fruntea topului fotbaliștilor cu cea mai mare cotă de piață, acolo de unde l-a detronat pe brazilianul Vinicius, omul care a adus al 14-lea trofeu al Ligii Campionilor în vitrina lui Real Madrid.

ADVERTISEMENT

Conform unui studiu realizat de Observatorul fotbalului CIES, Mbappe este singurul jucător care la acest moment depășește cota de 200.000.000 de euro, el fiind cotat 205,6 milioane de euro.

Starul francez este urmat în această ierarhie de Vinicius (185,3 milioane de euro) și de atacantul norvegian Erling Haaland, recent transferat de Manchester City de la Borussia Dortmund, care este cotat la 152,6 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Top 10 este completat de alți jucători tineri care însă au confirmat deja: Pedri Gonzalez (FC Barcelona) – 135,1 milioane de euro, Jude Bellingham (Borussia Dortmund) – 133,7, Phil Foden (Manchester City) – 124, Frenkie de Jong (FC Barcelona) – 112,5, Luis Diaz (Liverpool) – 110, Ruben Dias (Manchester City) – 109,6 şi Ferran Torres (FC Barcelona) – 109,5.

Premier League domină ierarhia

Portughezul Ruben Dias are cea mai mare valoare estimată de transfer pentru un fundaș central: 110 milioane de euro, Gianluigi Donnarumma (74 de milioane de euro) este în fruntea clasamentului pentru portari, iar Trent Alexander-Arnold (87 de milioane de euro) pentru fundașii laterali și Pedri Gonzalez (135 de milioane de euro) pentru mijlocași.

ADVERTISEMENT

Atacantul echipei Benfica Lisabona, Darwin Nunez (locul 47, 70 de milioane de euro) are cea mai mare evaluare pentru jucătorii care nu evoluează în cele mai bune cinci campionate ale Europei. Kevin de Bruyne, în vârstă de 30 de ani (locul 76, 57 de milioane euro) este cel mai în vârstă jucător din Top 100, în timp ce Pablo Gavi, de 17 ani (locul 73, 58 de milioane de euro) este cel mai tânăr.

Cluburile din Premier League domină clasamentul cu 41 de reprezentanți în Top 100. De remarcat este faptul că doar 15 jucători au reușit să depășească bariera celor 100 de milioane de euro, iar cel mai în vârstă dintre ei este columbianul Luis Diaz, care are 25 de ani și 4 luni.

ADVERTISEMENT

Un alt lucru interesant este faptul că fotbaliști care au dominat scena în ultimii 10 ani nu au prins Top 100. Și aici vorbim de nume grele precum Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar, Zlatan Ibrahimovic, Sadio Mane, Robert Lewandowski sau Karim Benzema. Unul dintre ultimii mohicani este egipteanul Mohamed Salah, care este cotat la 55.000.000 de euro.

ADVERTISEMENT