Fotbal international

Kylian Mbappe, fotbalistul francez al anului 2018. Este cel mai tânăr câştigător al trofeului France Football

25.12.2018 | 17:36
Kylian Mbappe, jucătorul francez al anului 2018. este cel mai tânăr câştigător.

A fost un 2018 absolut perfect pentru internaţionalul Kylian Mbappe, desemnat drept fotbalistul francez al anului de către publicaţia France Football. Este o încununare a unei evoluţii constant bune spre foarte bune de-a lungul întregului an, Mbappe fiind unul dintre jucătorii decisivi pentru Franţa la turneul final al CM din Rusia, unde naţionala condusă de Didier Deschamps a devenit pentru a doua oară campioană a lumii.

Mbappeare numai 20 de ani şi devine astfel cel mai tânăr câştigător al trofeului. Îi succede mijlocaşului la închidere N’Golo Kante, de la Chelsea, care a fost învingătorul surpriză în 2017. Acum bătălia s-a dat cu Raphael Varane, fundaşul lui Real Madrid, clasat pe locul secund şi cu Antoine Griezmann, vedeta lui Atletico Madrid, care a completat podiumul. Griezmann este şi el câştigător al trofeului în 2016.

Kylian Mbappe, urmaşul lui Thierry Henry, Frank Ribery şi Karim Benzema

Ascensiunea lui Mbappe este absolut fantastică, Este al doilea jucător al lumii ca preţ de transfer, 180 de milioane plătite de PSG lui AS Monaco, însă la vară el sau Neymar ar putea pleca, pentru ca parizienii să nu rişte aspre sancţiuni de la forurile internaţionale pentru nerespectarea fair-play-ului financiar.

Kylian Mbappe, jucătorul francez al anului 2018. este cel mai tânăr câştigător din istoria trofeului
Kylian Mbappe, jucătorul francez al anului 2018. este cel mai tânăr câştigător

A marcat în 2018 34 de goluri, dovedind că are golul în sânge şi că deşi este foarte tânăr dovedeşte deja o imensă maturitate în teren, Cel mai bun meci al anului a fost cel din optimile de finală ale CM din Rusia, Franţa – Argentina 4-3, cu Mbappe semnând o dublă şi provocând o lovitură de la 11 metri.. Cele mai multe trofee de câştigător al celui mai bun jucător francez al anului le-a obţinut Thierry Henry, 5 succese, urmat de Frank Ribery şi Karim Benzema, câte 3. Despre Mbappe se spune că deja la anul va fi unul dintre candIdaţii la Balonul de Aur,în condiţiile în care anii trec şi peste marile staruri Leo Messi şi Cristiano Ronaldo, cei care au împărţit în mod egal, cu câte cinci victorii, istoria ultimului deceniu a Balonului de Aur.