Sport

Kylian Mbappe, îngropat în bani de PSG pentru a nu pleca la Real Madrid. Anunțul ministrului Economiei Franței privind salariul fotbalistului. Update

Kylian Mbappe (23 de ani), starul lui Paris Saint-Germain, va câștiga o sumă astronomică în următorii trei ani pe Parc des Princes.
25.10.2022 | 19:06
Kylian Mbappe ingropat in bani de PSG pentru a nu pleca la Real Madrid Anuntul ministrului Economiei Frantei privind salariul fotbalistului Update
Kylian Mbappe va încasa 630 de milioane de euro în următorii 3 ani la PSG. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
25-10-2022
16:12

Anunțul ministrului Economiei Franței privind salariul fotbalistului

Bruno Le Maire, ministrul Economiei și al Finanțelor din Franța, a vorbit despre salariul exorbitant pe care Kylian Mbappe îl primește la PSG, recunoscând că este bucuros pentru că fotbalistul va plăti taxe mai mari în țara sa natală, o sumă consistentă de bani intrând în visteria statului:

„Va plăti taxe mari şi este bine că le va plăti în Franţa, nu în altă parte!”.

„Ne vor permite să finanţăm serviciile noastre publice”, a spus și Gabriel Attal, ministrul Acţiunii şi al Conturilor Publice, pentru CNews.

Kylian Mbappe a fost aproape să plece de la PSG la Real Madrid, unde era dorit cu insistență, însă în cele din urmă starul naționalei Franței și-a prelungit contractul cu parizienii.

Kylian Mbappe va primi o sumă astronomică în următorii trei ani la PSG

Le Parisien anunță că Mbappe va încasa nu mai puțin 630 de milioane de euro în următoarele trei sezoane la PSG.

ADVERTISEMENT

Doar prima de instalare a lui Kylian Mbappe este de 180 de milioane de euro, bani pe care jucătorul urmează să îi încaseze eșalonat până în 2025.

Ba, mai mult, suma va intra în conturile fotbalistului și dacă PSG îl va vinde în 2023 sau 2024!

ADVERTISEMENT

Kylian Mbappe, cel mai mare contract din istoria sportului

Mbappe va avea și un salariu anual de 72 de milioane de euro, însă contractul său nu are nicio clauză de prelungire pe care clubul să o poată activa, ci doar jucătorul.

Dacă va rămâne la PSG, Kylian Mbappe va mai primi pentru „loialitate”. Această clauză crește simțitor de la an la an.

ADVERTISEMENT

Astfel, fotbalistul va încasa 70 de milioane de euro în primul an, 80 în al doilea şi nu mai puțin de 90 de milioane în al treilea an.

Cu toate acestea, Kylian Mbappe nu are nicio clauză de performanță pentru câștigarea Ligii Campionilor sau a Balonului de Aur.

ADVERTISEMENT

Kylian Mbappe, tot mai aproape să se despartă de PSG

Chiar dacă și-a prelungit contractul cu PSG, presa din Anglia scrie că Liverpool vrea să îl transfere pe Mbappe. Echipa lui Jurgen Klopp încearcă să suplinească plecarea lui Sadio Mane la Bayern Munchen.

Kylian Mbappe și-a atras furia conducerii, după ce clubul i-a acceptat toate cererile, iar jucătorul tot nu este pe deplin mulțumit.

Florentino Perez s-a săturat și el de ifosele lui Mbappe, și francezul pare că are toate ușile închise la Real Madrid.


  • (P) Cota pentru PSG – Maccabi Haifa : 1,86 este cota pentru „total goluri în prima repriză: sub 1,5”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT