Sport

Kylian Mbappe, mai aproape de plecarea de la PSG. Ce informații deține presa din Franța

Kylian Mbappe și-a prelungit contractul cu PSG în luna mai, însă L'Equipe are noi informații despre detaliile înțelegerii.
14.09.2022 | 10:51
Kylian Mbappe mai aproape de plecarea de la PSG Ce informatii detine presa din Franta
Kylian Mbappe ar putea pleca mai repede de la PSG, după anunțul presei din Franța. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Kylian Mbappe poate să o părăsească pe PSG, chiar dacă parizieniiau făcut eforturi uriașe la finalul sezonului trecut să-l păstreze în lot pe starul francez. Deși inițial campioana Franței anunța că Mbappe va evolua la Paris încă 3 sezoane, lucrurile stau altfel în realitate.

Kylian Mbappe poate pleca de la PSG la finalul sezonului viitor

Potrivit L’Equipe, Kylian Mbappe ar fi semnat o prelungire a contractului pe o durată de 2 ani, și nu 3, așa cum fusese anunțat inițial de formația din capitala Franței. Astfel, Kylian Mbappe poate deveni liber de contract la finalul lui iunie 2024.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei franceze, contractul lui Mbappe se va extinde pe 3 sezoane, doar dacă Mbappe își dorește prelungirea. Va fi destul de dificil ca PSG să-l păstreze pe Mbappe, mai ales după ce în luna mai, starul francez a exprimat în mai multe rânduri că vrea să joace pentru Real Madrid.

„PSG este incântată să vă anunțe că Kylian Mbappe și-a prelungit contractul cu echipa noastră pe încă 3 sezoane. Internaționalul francez a semnat un contract valabil până la 30 iunie 2025 cu gruparea pariziană”, anunța clubul parizian, după prelungirea contractului lui Mbappe.

ADVERTISEMENT

Kylian Mbappe, salariu uriaș la PSG

Kylian Mbappe câștigă 83 de milioane pe sezon la PSG, iar totalul în cei trei ani de contract s-ar putea ridica la 249 de milioane de euro. Mai mult decât atât, potrivit presei din America, Mbappe a încasat 125 de milioane, ca bonus de instalare la PSG, după ce atacantul ar fi putut pleca liber de contract în luna mai. Este cel mai mare bonus din istoria fotbalului, notează New York Times.

Întrebat despre contractul său la finalul victoriei din Champions League, cu Juventus, scor 2-1, Mbappe a răspuns: „Acesta nu este nici locul, nici momentul și nu sunt persoana cea mai potrivită pentru a răspunde la această întrebare. Suntem aici pentru a vorbi despre un meci de Liga Campionilor”. 

ADVERTISEMENT

După debutul cu dreptul în grupele Champions League, pentru PSG urmează duelul cu Maccabi Haifa, în deplasare, miercuri, de la ora 22:00.

Kylian Mbappe, început excelent de sezon

Fotbalistul francez a început în forță și în startul sezonului actual. Mbappe a marcat de 9 ori în 7 meciuri și a ajuns la borna 180 de goluri în 224 de partide pentru PSG. Patru trofee în Ligue 1 și trei Cupe ale Franței a câștigat Mbappe alături de PSG.

ADVERTISEMENT

În stagiunea trecută, francezul a fost jucătorul anului în Ligue 1, reușind 28 de goluri în 35 de partide. PSG l-a cumpărat pe Kylian Mbappe de la AS Monaco în 2017, pentru 180 de milioane de euro.

  • 160 de milioane de euro este cota lui Mbappe conform Transfermarkt.

  • (P) Cota NETBET pentru Maccabi Haifa – PSG: 3,40 este cota pentru “Mbappe, primul marcator”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT