Sport

Kylian Mbappe, marele pierzător după schimbarea regulilor de acordare a Balonului de Aur. Care sunt favoriții la trofeu

Fără doar și poate Kylian Mbappe este unul dintre cei mai interesanți fotbaliști ai momentului, dar șansele lui la câștigarea Balonului de Aur 2022 sunt aproape nule după modificarea regulilor.
27.03.2022 | 10:32
Kylian Mbappe marele pierzator dupa schimbarea regulilor de acordare a Balonului de Aur Care sunt favoritii la trofeu
Fără doar și poate Kylian Mbappe este unul dintre cei mai interesanți fotbaliști ai momentului, dar șansele lui la câștigarea Balonului de Aur 2022 sunt aproape nule după modificarea regulilor. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Cea mai importantă modificare este aceea că prestigiosul trofeu se va raporta din 2021-2022 la sezonul sportiv, şi nu la anul calendaristic, așa cum era până acum.

Schimbarea regulilor la Balonul de Aur îl scot din luptă pe Kylian Mbappe

Tocmai schimbarea acestei reguli îl scoate din lupta pentru Balonul de Aur 2022 pe atacantului lui PSG, Kylian Mbappe, care în ciuda faptului că a avut prestații individuale foarte bune, nu are de partea sa rezultate cu echipa.

ADVERTISEMENT

Eliminarea prematură în optimile Champions League cu PSG și faptul că turneul final al Cupei Mondiale din acest an nu este luat în calcul pentru această ediție a trofeului, îl lasă pe Mbappe fără prea mari șanse să-și treacă în palmares primul Balon de Aur.

Conform cotidianului Marca, starul naționalei Franței este doar a patra opțiune în viziunea caselor de pariuri, având o cotă de 8,50 la victoria finală. Kylian Mbappe va încheia sezonul cu un singur trofeu în palmares, titlul în Ligue 1, mult prea puțin pentru a emite pretenții reale la titlul acordat de revista France Football.

ADVERTISEMENT

Și tocmai prestația modestă a celor de la PSG în Champions League a mai scos două nume mari din lista posibililor învingători la Balonul de Aur 2022. Este vorba de septuplul câștigător al trofeului, Lionel Messi, și de colegul său din atacul parizienilor, brazilianul Neymar.

Balonul de Aur 2022 va avea un câștigător în premieră

Principalul favorit la coroana de cel mai bunt fotbalist este superstarul lui Liverpool, Mohamed Salah, pentru care casele de pariuri au stabilit o cotă de 4,33. Atacantul a ajuns în finala Cupei Africii pe Națiuni cu Egiptul, a câștigat deja Cupa Ligii Angliei, este golgheter în campionat și este în luptă pentru Premier League, Champions League și Cupa Angliei.

ADVERTISEMENT

În acest nou format, performanțele lui Robert Lewandowski vor cântări mult mai mult. Pentru mulți, polonezul ar fi trebuit să câștige ediția din 2021 și, dacă nu ar fi fost suspendată, ediția din 2020. Acum, vârful lui Bayern este văzut cu a doua șansă la trofeu, având o cotă de 6,50.

Potrivit bookmakerilor, atacantul francez Karim Benzema apare drept al treilea candidat la câștigarea trofeului cu o cotă de 7,00. Performanțele remarcabile cu Real Madrid în Champions League, titlul în La Liga și faptul că este golgheterul campionatului Spaniei îl fac un pretendent serios.

ADVERTISEMENT

Următoarea ceremonie de premiere va avea loc în septembrie sau octombrie 2022, sub forma unei gale bine stabilite. Se va referi la sezonul început cu un an mai devreme, luând în considerare în special Champions League (finala pe 28 mai).

ADVERTISEMENT