Fotbal international

Kylian Mbappe, mult peste Leo Messi într-un top al valorii! Clasamentul în care Cristiano Ronaldo nu mai contează

07.01.2019 | 15:57
Kylian Mbappe este cel mai bine cotat fotbalist al momentului, fiind cu mult peste Leo Messi

Atacantul formației Paris Saint-Germain, Kylian Mbappe, este cel mai bine cotat fotbalist al momentului, fiind cu mult peste Leo Messi. Campion mondial în vară cu echipa națională a Franței, Mbappe este cotat de CIES Football Observatory la 218,5 milioane de euro, cu aproximativ 40 de milioane de euro mai mult decât a plătit campioana din Ligue 1 pentru transferul său în vara anului 2017.

Surprinzător este faptul că marile staruri ale fotbalului mondial din ultimii zece ani, Leo Messi și Cristiano Ronaldo sunt în cădere liberă. Argentinianul de la FC Barcelona este pe poziția a șaptea, fiind cotat la 171,2 milioane de euro, în timp ce portughezul transferat în vară de Juventus Torino de la Real Madrid a coborât până pe locul 19, cu o cotă de piață de 127,2 milioane de euro.

Cristiano Ronaldo la prezentarea oficială la Juventus Torino
Cristiano Ronaldo la prezentarea oficială la Juventus Torino

Kylian Mbappe, mult peste Leo Messi într-un top al valorii

De panta descendentă pe care au intrat Leo Messi și Cristiano Ronaldo au profitat noile staruri ale fotbalului mondial precum Kylian Mbappe. Starul francez este urmat în această ierarhie de atacantul englez de la Tottenham Hotspur, Harry Kane (200,3 milioane de euro), de vârful brazilian de la Paris Saint-Germain, Neymar (197,1 milioane de euro), de atacantul englez de la Manchesater City, Raheem Sterling (185,8 milioane de euro), de vârful egiptean de la FC Liverpool, Mohamed Salah (184,3 milioane de euro) și de atacantul argentinian de la Juventus Torino, Paulo Dybala (171,9 milioane de euro).

În Top 10 au reușit să mai pătrundă vârful belgian de la Manchester United, Romelu Lukaku (162 de milioane de euro), mijlocașul brazilian de la FC Barcelona, Philippe Coutinho (157 de milioane de euro) și atacantul german de la Manchester City, Leroy Sane (156,1). Clasamentul merge până la locul 100, acolo unde îl regăsim pe vârful portughez împrumutat de AC Milan la FC Sevilla, Andre Silva (55,6 milioane de euro).

De remarcat este faptul că doar 27 de fotbaliști sunt cotați la peste 100 de milioane de euro, 16 din aceștia evoluând în Premier League, cinci în La Liga, trei în Serie A, doi în Ligue 1 și unul în Bundesliga. Cei 27 de jucători sunt de 11 naționalități: șase brazilieni, cinci englezi și cinci francezi, câte doi argentinieni, portughezi și belgieni și câte unul din Egipt, Germania, Senegal, Uruguay și Italia.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri