Fotbal international

Kylian Mbappe poate pleca de la PSG pentru o sumă infimă față de cota sa. Ce condiție trebuie îndeplinită

25.09.2020 | 11:02
Kylian Mbappe poate pleca de la PSG pentru o suma infima fata de cota sa Ce conditie trebuie indeplinita
ADVERTISEMENT

Kylian Mbappe poate să o părăsească pe PSG în vara viitoare pentru o sumă mult mai mică decât cea pentru care a fost transferat în 2017 de la AS Monaco.

Francezul a intrat în ultimii doi ani de contract, clubul parizian încercând, momentan fără succes, să îl convingă pentru a semna o prelungire a înțelegerii.

ADVERTISEMENT

Cluburi imense din Europa se află în expectativă, campionul mondial în vârstă de 21 de ani fiind principala țintă pe piața transferurilor pentru Real Madrid.

Kylian Mbappe poate să o părăsească pe PSG pentru o sumă infimă față de cota sa

Intrat în ultimii doi ani de contract, Mbappe mai are doar  în sezonul actual o cotă de 435 de milioane de euro. În cazul în care parizienii nu parafează o nouă înțelegere cu atacantul francez, Mbappe poate fi transferat pentru doar 100 de milioane de euro în vara viitoare.

ADVERTISEMENT

În cazul în care cele două părți prelungesc acordul pentru încă un an, suma crește cu 38 de milioane de euro, insuficient însă pentru a acoperi suma plătită lui Monaco în 2017, 180 de milioane de euro.

În prezent, salariul lui Mbappe depășește 20 de milioane de euro, în care nu sunt incluse bonusurile de performanță. Acesta se află pe locul 4 în topul câștigurilor financiare din lumea fotbalului, primele două locuri fiind ocupate de Lionel Messi și Cristiano Ronaldo, pe locul 3 se aflându-se Neymar, colegul său din ofensiva lui PSG.

ADVERTISEMENT

Real Madrid e favorită în cursa pentru semnătura lui Mbappe

Se vehiculează că Real Madrid este echipa cu cele mai mari șanse de a-l transfera pe Mbappe în vara anului 2021. Tocmai acesta ar fi și motivul pentru care Kylian nu acceptă o nouă ofertă din partea lui PSG. Colapsul financiar provocat de pandemie a slăbit forța financiară a marilor cluburi, în momentul de față jucătorii cunoscând un declin în cotele de piață.

Liverpool s-a interesat de serviciile lui Mbappe în 2017, însă prețul a fost unul cu mult peste ce ar putea campioana Angliei să ofere. Sub comanda lui Jurgen Klopp, Liverpool a dezvoltat jucători, exemplele fiind Firmino, Mane sau Salah, care formează, deja, un trio ofensiv care va rămâne în istoria din Premier League. Declarația lui Klopp din noiembrie 2019 taie, pentru moment, elanul fanilor de a-l vedea pe Mbappe evoluând pe Anfield: “Să cumperi un jucător de acest calibru este extrem de dificil. În momentul actual nu văd vreun club care să își permită achiziționarea lui Mbappe de la Paris. Da, ca și jucător este fenomenal, dar din punct de vedere financiar sunt zero șanse, absolut zero.”

ADVERTISEMENT

Se pare că Mbappe un mare admirator al tehnicianului lui Real Madrid, Zinedine Zidane, este de acord cu un transfer la Real Madrid. Giganții din Madrid au economisit deja sume importante prin cedările lui James Rodriguez, Gareth Bale sau Sergio Reguilon. O mutare pe Bernabeu fiind cea mai probabilă destinație pentru Kylian Mbappe în vara anului viitor.

ADVERTISEMENT