Sport

Kylian Mbappe și-a decis viitorul. Un telefon a fost suficient pentru a lua decizia

Kylian Mbappe, omul care a ucis visul Franței de a câștiga un nou titlu european, și-a creionat viitorul pe termen scurt.
02.07.2021 | 10:42
Kylian Mbappe sia decis viitorul Un telefon a fost suficient pentru a lua decizia
ADVERTISEMENT

Criticat de cei mai mulți fani ai naționalei Franței, după penalty-ul decisiv ratat în meciul cu Elveția din optimile Campionatului European, Kylian Mbappe a decis unde va juca în perioada următoare.

Antrenorul vicecampioanei Franței, Mauricio Pochettino, a avut un rol decisiv în decizia starului de 22 de ani.

ADVERTISEMENT

Mai joacă un an și pleacă gratis

Kylian Mbappe este unul dintre cei mai curtați fotbaliști ai momentului, în ciuda faptului că a ratat lovitura de departajare decisivă din optimea cu Elveția de la Euro 2020.

Atacantul este sub contract cu PSG până în vara anului viitor și a decis că va continua să joace la vicecampioana din Hexagon, urmând să plece din postura de jucător liber de contract, în iunie 2022.

ADVERTISEMENT

Le Parisien anunță că antrenorul lui PSG, Mauricio Pochettino l-a convins pe fotbalist să continue la gruparea de pe Parc des Princes.

De altfel, PSG încearcă de luni bune să-l convingă pe fotbalist să semneze prelungirea angajamentului, însă atacantul nu a ascuns niciodată faptul că și-ar dori să joace la Real Madrid.

ADVERTISEMENT

Conștient că în vara anului viitor fotbalistul său va pleca gratis, președintele parizienilor, Nasser Al-Khelaifi, a decis să-l păstreze fie și pentru un ultim sezon pe Kylian Mbpappe, în speranța că un eventual triumf în viitoarea ediție a Ligii Campionilor l-ar putea face să se răzgândească.

Mbappe a refuzat un salariu de 34 de milioane ca să plece gratis

Kylian Mbappe se lasă greu convins să prelungească înțelegerea cu PSG, deși oficialii clubului i-au oferit un contract de 34 de milioane de euro pentru un nou acord, cu 9 milioane mai mult decât actuala înțelegere.

ADVERTISEMENT

Intenția fotbalistului este să plece din capitala Franței liber de contract ceea ce ar însemna bani în plus la salariu, la viitoarea lui echipă, dar și o primă de instalare consistentă.

Real Madrid pare să fie alegerea campionului mondial cu naționala Franței. De altfel, presa de pe Bătrânul Continent a speculat faptul că fotbalistul va fi achiziționat de gruparea ”Los Blancos” imediat după încheierea Turneului Final al Campionatului European.

Patronul lui PSG, șeicul Al-Khelaifi nu e de acord cu plecarea lui Mbappe, pentru care a plătit nu mai puțin de 180 de milioane de euro și consideră că PSG are mare nevoie de el pentru a cuceri Liga Campionilor, visul suprem al finanțatorului clubului francez.

ADVERTISEMENT