Fotbal international

Kylian Mbappe, suspendat pentru trei etape! A fost eliminat în meciul de la Nîmes pentru gest nesportiv

06.09.2018 | 09:42
Kylian Mbappe suspendat pentru trei etape A fost eliminat in meciul de la Nimes pentru gest nesportiv

Campionul mondial şi unul dintre cei mai buni jucători ai Franţei la turneul final al CM din Rusia, francezul Kylian Mbappe, a fost suspendat pentru trei etape în Ligue 1. Mbappe a ripostat cu un gest urât în finalul meciului din etapa a 4-a de la Nîmes, câştigat de echipa sa, PSG, mult mai greu decât era de aşteptat în faţa unei noi promovate, cu scorul de 4-2. Mbappe a avut o evoluţie destul de bună, a şi marcat când era mai mare nevoie de reuşita sa, în minutul 77, pentru a-şi readuce echipa în avantaj la 3-2, însă nu şi-a putut stăpâni nervii aproape de finalul partidei şi a plecat la cabine cu cartonaş roşu.

Internaţionalul francez, pentru care PSG a plătit lui AS Monaco 180 de milioane euro, a ripostat la un atac dur comis asupra sa de către jucătorul lui Nîmes, Teji Savanier, cel care adusese în minutul 71 o temporară egalitate la 2, din penalty. Savanier a avut un atac din spate asupra lui Mbappe, punându-i serios în pericol integritatea fizică. Furios, puştiul de aur al fotbalului francez a ripostat, dar nu lovindu-şi inamicul, ci l-a îmbrâncit cu putere, răsturnându-l.

Kylian Mbappe, suspendat pentru trei etape, dar nu regretă reacţia avută

Mbappe şi-a îngreunat situaţia declarând că nu regretă nici o secundă ceea ce a făcut. “Nu, nu, nu. Aş face la fel şi data viitoare, dacă faza s-ar mai repeta. Mi-aş cere scuze fanilor, însă nu pot tolera astfel de intrări, nu poţi face asta pe un teren de fotbal. Nu ar fi fost nicio problemă dacă ar fi avut vreo intenţie de a juca mingea, însă el nu a avut această intenţie, toţi am văzut asta“. 

Mbappe vede cartonașul roșu. Arbitrul i-a arătat imediat cartonaşul roşu. Iată momentul eliminării
Mbappe vede cartonașul roșu. Arbitrul i-a arătat imediat cartonaşul roşu

Internaţionalul francez s-a ales cu o suspendare pe trei etape, în timp ce agresorul său va lipsi mai mult, cinci etape. Astfel Mbappe va rata următoarele trei meciuri de campionat: cu Saint Etienne, Rennes şi Reims, dar se va putea concentra pe un debut în forţă cu PSG în Champions League, unul care se anunţă de foc pentru campioana Franţei, pe Anfield Road, în faţa lui FC Liverpool.

A mai avut astfel de ieşiri, tolerate de arbitrii din Ligue 1

Mbappe nu este la prima ieşire în decordin punct de vedere nervos. Jucător cu un potenţial absolut fantastic, capbil să marcheze cu mare uşurinţă, francezul a demonstrat că stă prost cu nervii şi a mai avut reacţii de ripostă la adresa adversarilor care căutau să îl oprească prin mijloace mai puţin regulamentare. Arbitrii însă au mai închis ochii la ripostele lui Mbappe, ceea ce nu a fost tocmai bine, pentru că nedomolit cu ajutorul unor cartonaşe copilul teribil a crezut că poate să îşi facă singur dreptate, până ce a dat peste un “central” decis să aplice acelaşi taler al jusitiţie pentru toată lumea, iar acesta a scos pe loc cartonaşul roşu. S-a întâmplat anul acesta, la finalul lunii ianuarie,  în meciul de Cupa Ligii, Rennes – PSG 2-3, în minutul 63, când vedeta lui PSG a fost eliminată după analiza VAR, pentru un fault din spate comis la mijlocul terenului.

Şi a recidivat acum, când mai erau câteva zeci de secunde de joc din partida de la Nîmes.Poate că aceste trei etape îi vor fi de folos lui Mbappe, însă după răspunsul dat, că nu regretă nimic din reacţia avută la faultul lui Savanier asupra sa, mai degrabă se înţelege că jucătorul consideră că a procedat corect şi că arbitrul a fost cel care a lust o decizie excesivă, mult prea dură în raport cu gravitatea faptei.