Sport

Kyros Vassaras, atacat din toate părțile: „Trebuia schimbat de mult, nu să stea să-și ia salariul”

Șeful Comisiei Centrale a Arbitrilor are din ce în ce mai mulți contestatari. Exasperat de greșelile „fluierașilor”, Ioan Andone îi cere la rândul său demisia.
10.12.2021 | 18:37
Kyros Vassaras atacat din toate partile Trebuia schimbat de mult nu sa stea sasi ia salariul
ADVERTISEMENT

Tot mai multe personalități ale fotbalului românesc sar la gâtul lui Kyros Vasarras după erorile impardonabile comise de arbitri în etapa cu numărul 18 din Casa Pariurilor Liga 1. După Ion Crăciunescu și Mihai Rotaru, a venit rândul lui Ioan Andone să militeze pentru înlăturarea grecului din fruntea CCA.

Trebuia pus un român, care să pună şi suflet şi să-i înveţe. Nu să stea să-şi ia salariul”, a răbufnit „Fălcosul” în direct la TV. Aproape fiecare partidă disputată săptămâna trecută a avut parte de momente controversate din cauza manierei de arbitraj, totul culminând, însă, cu penalty-urile dictate în FCSB UTA 2-1.

ADVERTISEMENT

Dacă la prima fază a fost vorba despre o cădere teatrală a lui Octavian Popescu, în urma unui contact cu Roger, în cea de-a doua mingea a părăsit terenul înainte ca Marin Barbu să indice punctul cu var.

Kyros Vassaras, inamicul public numărul unu. Tot mai mulți oameni de fotbal îi cer demisia

Trebuia schimbat de mult Vassaras. Trebuia pus un român, care să pună şi suflet şi să-i înveţe. Nu să stea să-şi ia salariul, că vezi Doamne i-a împins de la spate pe Haţegan şi Kovacs.

ADVERTISEMENT

Dacă n-avea valoare Haţegan, nu mai arbitra în Ligă. Nu Vassaras i-a ajutat, eu ştiu persoana care i-a ajutat. Nu e Vassaras. Arbitrajul e prost”, a declarat Ioan Andone la Telekom Sport.

Nu mai puțin de 8.500 de euro ar încasa lunar Kyros Vassaras pentru activitatea desfășurată în calitate de președinte al CCA. Dezvăluirea îi aparține fostului arbitru internațional Ion Crăciunescu.

ADVERTISEMENT

Mihai Rotaru, atac dur la adresa lui Vassaras: „Să plece! Arbitrajul nu se conduce de la distanță”

Cel mai vehement discurs la adresa grecului care conduce Comisia Centrală a Arbitrilor a venit din partea finanțatorului Universității Craiova, Mihai Rotaru. Într-o intervenție telefonică la Digi Sport, acesta i-a cerut grecului să se mute în România pentru a putea lucra „7 din 7, 24 din 24” sau să demisioneze din funcție.

I-aș spune lui Vassaras să plece. Nu se poate conduce. Arbitrajul românesc trebuie condus de la fața locului. Dacă tu nu poți sta aici, nu poți să conduci. Nu există management de la distanță în arbitraj.

ADVERTISEMENT

Trebuie să discuți om cu om. Trebuie să discuți cu Barbu față în față. Mută-te aici, muncește 7 din 7, 24 din 24. Dacă nu poți, du-te acasă. Să spunem că avem o lipsă la număr a arbitrilor. Aș putea să înțeleg.

E ca la o echipă. Mi-a greșit atacantul și vreau să îl bag pe altul, dar nu am. Să se numească Federația Română de Arbitraj. Scopul să fie ducerea arbitrilor la turneele finale.

Să stabilim o strategie astfel încât să dezvoltăm arbitrajul. Am venit într-o țară, stau aici, hai să învăț limba. Ouzounidis a reușit să țină un sfert de conferința în limba română. Ori rămâne 24 din 24, ori să plece”, a răbufnit Mihai Rotaru.

ADVERTISEMENT
Tags: