Sport

Kyros Vassaras a făcut analiza arbitrajului după etapa a 8-a din SuperLiga. Ce a spus despre penalty-ul neacordat Universității Craiova în meciul cu Farul. Video

Arbitrajele din etapa a 8-a a play-off-ului și play-out-ului din SuperLiga au fost analizate de Kyros Vassaras, iar președintele CCA a găsit o singură greșeală.
17.05.2023 | 13:05
Kyros Vassaras a facut analiza arbitrajului dupa etapa a 8a din SuperLiga Ce a spus despre penaltyul neacordat Universitatii Craiova in meciul cu Farul Video
Arbitrajele din etapa a 8-a a play-off-ului și play-out-ului din SuperLiga au fost analizate de Kyros Vassaras, iar președintele CCA a găsit o singură greșeală. Sursă foto: frf.ro
ADVERTISEMENT

Jocul care a suscitat cel mai mare interes în această rundă din punct de vedere al arbitrajului a fost cel dintre Universitatea Craiova și Farul, în care ”centralul” Andrei Chivulete a acordat două penalty-uri cu ajutorul VAR și l-a eliminat pe Denis Alibec.

Arbitrajele din etapa a 8-a din SuperLiga, analizate de Kyros Vassaras

Însă, Kyros Vassaras nu s-a legat de niciuna dintre aceste faze în analiza pe care a făcut-o arbitrajului și a vorbit doar despre posibilul penalty pe care Universitatea Craiova nu l-a primit la un henț în careu comis de Kevin Doukoure.

ADVERTISEMENT

Andrei Chivulete nu a acordat lovitură de la 11 metri la faza în care mijlocașului constănțenilor i-a sărit mingea din picior în brațul stâng, iar președintele CCA a apreciat că arbitrul a luat decizia corectă.

”Mingea este jucată de un fundaș cu intenția de a o îndepărta de suprafața de pedeapsă, către alt coechipier. Fundașul trimite mingea în propriul corp. Arbitrul lasă jocul să continue, VAR verifică faza. Mingea îl lovește sub cot, dar brațul este într-o poziție normală pentru mișcarea corpului în acea situație specifică.

ADVERTISEMENT

Nu există nicio mișcare inițială sau suplimentară a brațului către minge. Este o atingere accidentală cu brațul. VAR confirmă în mod corect decizia arbitrului și anunță arbitrul că decizia lui a fost corectă și că verificarea s-a încheiat”, a explicat Vassaras.

Singura greșeală a etapei, neacordarea unul cartonaș galben pentru simulare

Singura greșeală, una minoră, pe care președintele CCA a găsit-o în etapa a 8-a a play-off-ului și play-out-ului din SuperLiga s-a petrecut la întâlnirea FC Voluntari – FC Botoșani 2-0, când ”centralul” Andrei Moroiță nu i-a arătat cartonașul galben lui Andrei Burlacu pentru simulare.

ADVERTISEMENT

”Nu are loc nicio abatere. Decizia corectă este acordarea unui cartonaș galben numărului 97 pentru o simulare clară. Jucătorul a încercat să-l păcălească pe arbitru căzând pe teren fără contact care să-l fi împiedicat să joace mingea sau să se miște”, a spus el.

Kyros Vassaras a mai analizat și alte faze din runda jucată în weekend și a vorbit despre situații în care jucătorii ating mingea cu mâna, despre sancționarea faulturilor, intervenția VAR și simulări.

ADVERTISEMENT

Situația lui Kyros Vassaras în fotbalul românesc este tot mai ingrată din cauza prestațiilor modeste avute de arbitri. Contestațiile la adresa președintelui CCA au fost numeroase, mai ales după o conferință de presă maraton în care și-a apărat subalternii.

ADVERTISEMENT