Fotbal intern

Kyros Vassaras, anunț despre implementarea sistemului VAR: ”Ne trebuie minim 8 luni”. Video

09.01.2021 | 19:52
Kyros Vassaras anunt despre implementarea sistemului VAR Ne trebuie minim 8 luni Video
ADVERTISEMENT

Președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras, a vorbit despre implementarea sistemului VAR în Liga 1 și a anunțat că acest lucru nu se poate face mai repede de opt luni.

Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a spus că nu crede că există banii necesari în acest moment pentru aducerea arbitrajului video.

ADVERTISEMENT

FANATIK a prezentat câţi bani vor plăti cluburile din prima ligă pentru acest sistem, dar şi care va fi baremul ce va trebui plătit pentru fiecare partidă.

Kyros Vassaras, veste proastă despre implementarea sistemului VAR în Liga 1

”Arbitrii trebuie să facă o pregătire practică, specifică pentru VAR. Este devreme să spun dacă sunt pregătiți. Sunt gata cu partea teoretică, chiar dacă nu știm dacă vom avea VAR, noi am făcut sesiunea teoretică pentru a economisi timp”, a declarat Kyros Vassaras despre implementarea sistemului VAR.

ADVERTISEMENT

”Atunci când se va decide, când va fi o undă verde de implementare, trebuie să acordăm un timp, care pentru mine este de minimum opt luni pentru a fi gata, pentru a fi pregătiți pentru primul meci după această perioadă de învățare.

Avem nevoie de multe materiale didactive, avem nevoie de materiale tehnice, avem nevoie de tehnologie. Aceste lucruri nu le poate realiza un arbitru, ele trebuie să vină de la furnizorul tehnic”, a mai spus șeful CCA pentru FRF TV.

ADVERTISEMENT

”Există cursuri pe care probabil le vom face, cursuri de instruire, care durează în jur de șase luni. Cea mai importantă este experiența practică. Ca la orice lucru, degeaba studiem doar partea teoretică. Partea practică, cu jucători, cu simulări de faze, doar acestea ne pot ajuta și ne pot învăța”, a afirmat arbitrul Radu Petrescu.

”Cu siguranță, acest sistem va ajuta foarte mult arbitrajul. Gândiți-vă că sistemul VAR este ca o parașută, ca o plasă de siguranță pentru noi, arbitrii. Atât timp cât pe teren poate facem o greșeală, avem posibilitatea mulțumită colegului care va fi în camera VAR să o corectăm. Cu sigurnață este un pas înainte și sperăm cât mai repede să se implementeze și la noi”, a încheiat Petrescu.

ADVERTISEMENT

Dumitru Dragomir, fostul șef de la Liga Profesionistă de Fotbal, a vorbit despre  motivul pentru care sistemul de arbitraj video nu a fost introdus în România, dar și când va fi implementat acesta în țara noastră.

ADVERTISEMENT