Sport

Kyros Vassaras, explicaţii pentru faza controversată din finalul meciului CFR Cluj – Rapid 1-0! Mihai Stoica şi-a cerut scuze

Kyros Vassaras a lămurit faza penalty-ului din finalul meciului CFR Cluj - Rapid 1-0. După ce a avut o reacţie virulentă, Mihai Stoica şi-a cerut scuze pentru eroare.
17.07.2022 | 14:23
Kyros Vassaras explicatii pentru faza controversata din finalul meciului CFR Cluj  Rapid 10 Mihai Stoica sia cerut scuze
Kyros Vassaras şi Mihai Stoica au comentat faza controversată. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Finalul meciului CFR Cluj – Rapid 1-0 a fost foarte tensionat. Alexandru Albu a ratat un penalty în minutul 90+4, acordat cu VAR. Mai mulţi oameni de fotbal au susţinut că penalty-ul trebuie să se repete, însă şeful CCA a lămurit totul.

Kyros Vassaras, explicaţii pentru faza controversată din finalul meciului CFR Cluj – Rapid 1-0!

Cristian Bălgrădean este acuzat că nu a stat pe linia porţii, iar doi jucători ai celor de la CFR Cluj ar fi fost în careu în momentul executării loviturii de pedeapsă. Însă, Kyros Vassaras a lămurit faza:

ADVERTISEMENT

„Arbitrii de pe teren îşi fac treaba, apoi cei din camera VAR verifică dacă mingea este apărată de goalkeeper, dacă portarul era în poziţia corectă potrivit legilor jocului.

Ce se schimbă acum, din acest an, şi este bine ca oamenii să ştie. Portarul poate să îşi pună unul dintre picioare în spatele liniei porţii, iar acum acest lucru este permis.

ADVERTISEMENT

“Trebuie să aibă cel puţin un picior pe linie, iar, în rest, poate să fie în faţa sau în spatele liniei”

Trebuie să aibă cel puţin un picior pe linie, iar, în rest, poate să fie în faţa sau în spatele liniei, deasupra liniei, nu e nicio problemă. Dacă nu e niciun picior pe linie şi ambele picioare sunt în faţă, iar goalkeeper-ul apără mingea, atunci VAR trebuie să intervină, pentru ca lovitura de pedeapsă să fie executată din nou.

Decizia este luată întotdeauna de arbitrul de pe teren, arbitrul VAR doar îl informează pe central. De câte ori mingea este afară şi trebuie să verifice o situaţie, cei din cabina VAR îl anuntă pe central să întârzie reluarea jocului, deoarece se verifică un posibil cartonaş roşu, un posibil henţ, orice se încadrează în cele patru categorii”, a spus Vassaras la Orange Sport.

ADVERTISEMENT
Faza penalty-ului în CFR Cluj - Rapid 1-0. Sursa: captură Digisport
Faza penalty-ului în CFR Cluj – Rapid 1-0. Sursa: captură Digisport

Mihai Stoica a “tunat”: “E o semi-viciere de rezultat, faptul că unii nu cunosc regulamentul nu ne exonerează de piciorul lui Bălgrădean!”

Mihai Stoica a fost unul dintre oamenii care spuneau că a fost viciere de rezultat. Managerul general al celor de la FCSB a declarat, iniţial, că a fost viciere de rezultat:

“Rapidul a arătat mai bine pe final. E o semi-viciere de rezultat, faptul că unii nu cunosc regulamentul nu ne exonerează de piciorul lui Bălgrădean! E clar, stângul e în fața liniei porții.

ADVERTISEMENT

Îți citesc ce spune regulamentul. «Noua regulă impune goalkeeperilor să poziționeze ambele picioare în contact direct cu linia de poartă». Trebuia repetat penalty-ul și cartonaș galben pentru Bălgrădean. Ar trebui să-i cheme de la vestiar și să se repete”, a spus Stoica.

Managerul FCSB şi-a cerut scuze ulterior: “Dacă Bălgrădean a făcut ce trebuie aseară, îmi prezint scuze arbitrilor”

Ulterior, oficialul celor de la FCSB a revenit cu o postare pe Facebook prin care îşi cere scuze arbitrilor dacă poziţionarea lui Bălgrădean a fost corectă şi respectă toate regulile:

„Ni s-a spus că se s-a schimbat regulamentul referitor la poziționarea portarului când se execută loviturile de pedeapsă. Înțeleg că, dacă sezonul trecut portarul era obligat să aibă un singur picior pe linia porții, din sezonul ăsta este obligat să aibă un singur picior pe linia porții.

Am fost ironic mai sus. Deci schimbarea e ceva de genul 360 de grade. Prin urmare, dacă Bălgrădean a făcut ce trebuie aseară, îmi prezint scuze arbitrilor de la meciul CFR – Rapid. Eu înțelesesem altceva”, a scris Mihai Stoica.

Penalty-ul acordat de Sebastian Colţescu în minutul 90+4 al meciului CFR Cluj – Rapid este primul din istorie cu ajutorul arbitrajului video în SuperLiga. Albu a ratat lovitura de pedeapsă şi ardelenii au câştigat cu 1-0.

ADVERTISEMENT