Sport

Kyros Vassaras, declarații halucinante după problemele grave de arbitraj! Grecul îl apără pe Feşnic, după măcelul din Giuleşti: “Nu sunt criterii clare ca VAR-ul să intervină!”

Kyros Vassaras a susţinut o conferinţă de presă la Casa Fotbalului după problemele grave de arbitraj din SuperLiga. Grecul răspunde şi acuzelor care vin din partea finanţatorilor.
27.04.2023 | 12:27
Kyros Vassaras declaratii halucinante dupa problemele grave de arbitraj Grecul il apara pe Fesnic dupa macelul din Giulesti Nu sunt criterii clare ca VARul sa intervina
Kyros Vassaras, şeful Comisiei Centrale a Arbitrilor. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
27-04-2023
10:04

Kyros Vassaras îl apără pe Horaţiu Feşnic după Rapid - FCSB: "Nu sunt criterii clare ca VAR să intervină!"

Kyros Vassaras a analizat fazele de la Rapid – FCSB 1-0 şi îl apără pe Horaţiu Feşnic. Deşi foştii arbitrii Ion Crăciunescu şi Adrian Porumboiu au declarat că se impuneau cartonaşe roşii la intrările lui Dragoş Grigore şi Onea, şeful CCA este de altă părere.

La intrarea lui Dragoş Grigore asupra lui Compagno: “VAR-ul nu poate interveni, nu sunt elemente clare pentru un cartonaș roșu. Jucătorii sunt apropiați, călcarea pe picior este cartonaș galben, atunci când este intensitate medie. Sunt aici criterii clare pentru cartonaș roșu? Este un contact clar pe tendon? Are continuitate? Este răutate? Vorbim doar despre o parte a piciorului, așa că VAR-ul nu poate interveni! Intenția lui este să joace mingea!”

La intrarea lui Onea asupra lui Florinel Coman: „Este un atac imprudent, cu contact jos, la nivelul ghetei. Nu este un contact întreg. Nu sunt elemente clare pentru un cartonaș roșu. Uitați fotografia cu ce s-a întâmplat la acea fază. Ăsta a fost contactul, fără forță excesivă, dar la viteză mare. Nu sunt criterii clare ca VAR să intervină” 

27-04-2023
09:05

Kyros Vassaras: "Este foarte urât să ascult aşa ceva"

Kyros Vassaras consideră că sunt foarte urât discuţiile despre arbitraj şi susţine că sistemul VAR nu rezolvă toate problemele fotbalului. Şeful CCA susţine că va demonstra că nu există nicio direcţie pro sau contra unei echipe: 

  • “Sunt multe scenarii care s-au făcut. Este o perioadă fierbinte, este final de campionat. Este clar, nu există nicio direcţie în favoarea şi împotriva unei echipe. Este foarte urât să ascult aşa ceva şi sunt aici ca să vă demonstrez.  De ce avem VAR în România? De la început am încercat să răspund la această întrebare. Intervine doar în momentul în care există o situaţie clară de interpretare greşită. VAR-ul nu poate rezolva toate problemele din fotbal”

  • “Arbitrul VAR are acces independent la fazele de meci și poate ajuta arbitrul de pe teren doar în cazul unor erori evidente și a incidentelor pe care acesta le-a ratat”

  • Vorbim despre situații de a valida sau nu goluri, acorda sau nu penalty-uri, cartonașe roșii directe, nu și la al doilea cartonaș galben, și în cazurile de încurcare a jucătorilor” 

Kyros Vassaras a prezentat diferite faze în care se impune acordarea cartonaşelor galbene şi roşii, atât din SuperLiga, cât şi din competiţiile din străinătate pentru a face diferenţa între modul în care se acordă cartonaşele. 

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras, va susţine o conferinţă de presă la Casa Fotbalului referitor la problemele grave de arbitraj din campionat, totul culminând cu ceea ce s-a întâmplat în meciul Rapid – FCSB 1-0.

Kyros Vassaras, prima ieşire publică după problemele grave de arbitraj!

Gigi Becali i-a cerut demisia lui Kyros Vassaras din fruntea CCA, fiind foarte supărat de arbitrajul lui Horaţiu Feşnic în confruntarea din Giuleşti. Condiţia de a-l demite pe Vassaras este una dintre condiţiile pe care le pune patronul FCSB pentru a sta la discuţii cu Răzvan Burleanu:

ADVERTISEMENT

„I-am spus că mă văd cu el. Dar ne vedem doar dacă vorbim despre trei teme. În primul rând, Vassaras trebuie să plece. Își bate joc de noi. Nu dă doi muci pe români și România. Noi jucăm în play-off și el trimite arbitrii în Arabia.

Apoi, trebuie să vorbim despre Comitetul Executiv. Să vedem dacă e executiv și administrativ. Nu e comitet de sclavi. Trebuie să fie executoriu. Și în al treilea rând, trebuie să vorbim despre antrenorul echipei naționale”, a afirmat Becali.

ADVERTISEMENT

Burleanu: “Trebuie să ne uităm la el ca la un profesionist apreciat la cel mai înalt nivel”

Răzvan Burleanu a vorbit în termeni laudativi despre Kyros Vassaras, pe care îl consideră un profesionist apreciat la cel mai înalt nivel şi nu are de gând să îl schimbe din funcţie:

„Atunci când ne referim la domnul Vassaras și la atacul pe care-l vedem asupra lui, trebuie să ne uităm la el ca la un profesionist apreciat la cel mai înalt nivel, la nivel de UEFA și FIFA.

ADVERTISEMENT

Domnul Vassaras este astăzi instructor la UEFA și FIFA. În ceea ce privește situația arbitrajului, joi va fi o conferință de presă la care domnul Kyros Vassaras va fi prezent.

Alături de el va fi și Alexandru Deaconu, managerul proiectului de implementare VAR. Îi voi lăsa pe ei să-și exprime punctul de vedere în ceea ce privește prestația arbitrilor”, a spus Burleanu.

ADVERTISEMENT

Kyros Vassaras este preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor din august 2014. La câteva luni după ce a câştigat alegerile FRF, Răzvan Burleanu l-a numit pe grec în fruntea arbitrajului românesc.

ADVERTISEMENT