Fotbal intern

Kyros Vassaras, prima reacție în cazul autografului luat de Octavian Șovre: ”Nu pot încuraja așa ceva”

11.04.2021 | 15:21
Kyros Vassaras prima reactie in cazul autografului luat de Octavian Sovre Nu pot incuraja asa ceva
ADVERTISEMENT

Președintele CCA, Kyros Vassaras, a oferit o primă reacție în cazul autografului luat de Octavian Șovre de la Erling Haaland, la finalul meciului Manchester City – Dortmund din Champions League.

Asistentul a fost surprins de camerele de luat vederi cum îi cere un autograf atacantului norvegian pe culoarul ce ducea la vestiare, lucru criticat de toată lumea.

ADVERTISEMENT

Abia mai târziu s-a aflat că Șovre a cerut autograful nu pentru copiii săi, ci pentru o cauză umanitară, în care este implicat, și anume pentru a le dona unui centru pentru terapia adulților care suferă de autism grav din județul său.

Reacția lui Kyros Vassaras în cazul lui Octavian Șovre

”Având în vedere informațiile din presă cu privire la delegarea arbitrilor, inclusiv în situația domnului Octavian Șovre, menționez că toate acestea sunt anunțate oficial cu 24 de ore înainte de începerea fiecărui meci”, a fost prima reacție a lui Kyros Vassaras în cazul lui Octavian Șovre.

ADVERTISEMENT

”Referitor la faptul că domnul Octavian Șovre nu a fost delegat în acest weekend (etapa 30), acest lucru se întâmplă pentru că ne dorim să îl protejăm pe el și meciul la care ar fi urmat să fie delegat. Discutând cu el, mi-am dat seama că nu putea fi concentrat și pregătit sută la sută mai ales în această etapă, în ultima zi rundă înainte de play-off.

”De asemenea, domnul Octavian Șovre a fost de acord cu această decizie, deoarece după meciul de la Manchester a fost asaltat cu apeluri telefonice din partea mass-media și a considerat că în acest moment simte o presiune suplimentară”, a continuat șeful CCA, conform frf.ro.

ADVERTISEMENT

Șovre, criticat din toate părțile

”Cunosc situația și apreciez demersul său de a ajuta fundația respectivă, dar, din păcate, nu pot încuraja oficialii noștri de joc să facă acest lucru înainte, în timpul sau după încheierea oricărui meci la nivel național sau internațional.

Toți cei care sunt interesați să ajute o pot face oferind fundației un tricou sau un suvenir cu semnăturile lor. În încheiere, doresc să spun că nu e benefic pentru imaginea fotbalului să ne folosim de acest moment pentru a critica sau a acuza”, a încheiat Vassaras mesajul.

ADVERTISEMENT

Italianul Roberto Rosetti, şeful arbitrilor UEFA, a calificat gestul ca inacceptabil. Presa italiană a dezvăluit că Rosetti a trimis un mail prin care cerea arbitrilor să dea dovadă de demnitate şi profesionalistm. Consecințele actului lui Șovre au venit rapid: Vassaras și Deaconu l-au înlocuit în brigada condusă tot de Ovidiu Hațegan, care urmează să arbitreze derby-ul Universitatea Craiova – CFR Cluj.

ADVERTISEMENT