Sport

Kyros Vassaras nu se consideră vinovat de problemele grave de arbitraj din Liga 1: „Eu nu pot face magie”

Kyros Vassaras, președintele CCA, a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre problemele de arbitraj din Casa Pariurilor Liga 1 și de implementarea sistemului VAR în România.
13.12.2021 | 16:50
Kyros Vassaras nu se considera vinovat de problemele grave de arbitraj din Liga 1 Eu nu pot face magie
ADVERTISEMENT
13-12-2021
15:31

Kyros Vassaras anunță că VAR-ul nu va rezolva problemele din Liga 1: „Nu vă așteptați ca în primul an să fie foarte bine”

Kyros Vassaras a stat de vorbă cu jurnaliștii aproape două cu jurnaliștii și a atras atenția că implementarea VAR nu însemna automat că greșelile de arbitraj vor dispărea: „Încercăm să avem cea mai bună pregătire, să avem o implementare foarte bună a VAR-ului. Dar nu vă așteptați ca în primul an să fie foarte bine. Nu e posibil ca la orice greșeală să se spună că e un dezastru și să fie scandal”.

Ce a mai spus Kyros Vassaras:

„Dacă cineva vrea să lucreze cu noi, FRF și CCA sunt mereu deschise”.
„Eu fac delegările, eu sunt responsabil pentru tot. Nu trebuie atacat Deaconu”.
„La prima întâlnire a mea cu presa erau 20-30 de oameni. Am mai trimis invitații ulterior și au venit la 6, 3 și un om la celelalte conferințe”.
„Unele decizii pot avea un impact asupra rezultatului, dar cine că spune un penalty e mereu transformat în gol? Cine spune că dacă joci în 10 oameni pierzi?”
„Vrem să fim mai buni. Încercăm să fim mai buni. Dar vrem respect”, a fost concluzia grecului care conduce de mai bine de șapte ani destinele arbitrajului românesc.

Problemele de arbitraj din Liga 1 au stârnit ample reacții, de la jucători și antrenori, la conducători de club, patroni și foști arbitrii.

FANATIK a fost prezent la sediul Comisiei Centrale a Arbitrilor unde arbitrii au început simulările pe sistemul VAR, atât de așteptat de către toate echipele din Liga 1.

ADVERTISEMENT

Kyros Vassaras a organizat o ședință cu antrenorii din Liga pentru a discuta despre arbitraj: „Multe lucruri au fost lămurite”

Kyros Vassaras a susținut o amplă conferință de presă la sediul Comisiei Centrale a Arbitrilor, în care s-a discutat despre problemele de arbitraj și de modul în care se încearcă îmbunătățirea prestației arbitrilor.

„Am vrut să colaborăm, am chemat antrenorii la o ședință și multe lucruri au fost lămurite. Vrem să lucrăm împreună însă au venit mai puțin de jumătate din echipele din Liga 1. Această întâlnire este organizată de mine. De nimeni altcineva.

ADVERTISEMENT

Am fost de asemenea arbitru și pot să am o opinie. Văd foștii arbitrii care nu își aduc aminte de propriile greșeli dar sunt atât de critici la adresa arbitrilor. Arbitrii merită să fie respectați și sunt obligați să respecte la rândul lor fotbalul. Nu vom schimba mentalitatea din fotbalul românesc decât dacă vom lucra împreună.

Au fost multe discuții despre VAR. CCA vrea VAR și am început aceste antrenamente cu mai bine de un an de zile înainte. Facem teste, nu îi lăsăm deloc pe arbitrii să se relaxeze. Facem cursuri online și offline.

ADVERTISEMENT

Fac teste în fiecare zi, iar rezultatele lor sunt transmise de o universitate și sunt analizate. Au spus că îi ajută înainte de meciuri și vor să continue aceste teste. Da, există greșeli. Dar facem tot ce putem pentru ca arbitrii să fie cât mai bine pregătiți. Vrem să creștem arbitrii români. Facem schimb de programe cu alte țări”.

Kyros Vassaras: „Îi ținem pe arbitrii departe de telefoane. Știți ce se întâmpla în trecut”

„Eu nu pot face magie. Eu le arăt arbitrilor români drumul, dar ei merg pe autostradă. Eu le arăt drumul, prin antrenamente. Sunt ca un antrenor, sunt parte din familia lor. Stau departe de telefoane și încercăm să îi facem neatinși. Știți ce se întâmpla în trecut. Știm când greșesc așa cum o știți și voi.

ADVERTISEMENT

Arbitrii au atât de multe de făcut și de verificat. E normal pentru un jucător de top să ceară tot timpul penalty? V-am arătat doar câteva exemple în care arbitrii au luat deciziile corecte. Vreau goluri, nu simulări și penalty-uri.

Și jucătorii fac greșeli. Ei trișează. Înșelăm fotbalul, nu pe arbitrii. Simulările sunt o problemă mare și nu există niciun meci fără. Contactul, asta e problema în România. Contactul e normal în fotbal.

Vrem să vedem mai mult fotbal, mai multe decizii corecte și vom face tot ce ne stă în putință. Să nu vă așteptați să vin în fiecare săptămână ca să vorbesc despre faze. Nu e rolul meu. Eu trebuie să formez arbitri. Alții pot face asta în fiecare săptămână”.

ADVERTISEMENT