Fotbal intern

Kyros Vassaras rămâne preşedintele CCA! FRF i-a prelungit contractul

19.09.2018 | 21:37
Kyros Vassaras rămâne preşedintele CCA. Kyros Vassaras în cadrul Adunării Generale a FRF

Federaţia Română de Fotbal a emis un comunicat prin care a anunţat că grecul Kyros Vassaras rămâne preşedintele CCA. Acesta fusese instalat la conducerea Comisiei Centrale a Arbitrilor în iulie 2014, iar a fost reconfirmat în funcţie în urma şedinţei Comitetului Executiv din cadrul FRF, care a avut loc pe 19 septembrie 2018.

Conform comunicatului emis de Federaţie, cel care a propus prelungirea angajamentului lui Vassaras a fost chiar preşedintele Răzvan Burleanu: “La propunerea președintelui Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, și prin decizia Comitetului de Urgență din 19 septembrie 2018, Kyros Vassaras a fost reconfirmat în funcția de președinte al CCA, contractul acestuia urmând a fi prelungit.

Federaţia a anunţat că Vassaras rămâne la şefia CCA

Grecul în vârstă de 52 de ani conduce Comisia Centrală a Arbitrilor din iulie 2014, atunci când a fost validat în ședința Comitetului Executiv al FRF. Vassaras, fost arbitru internațional până la vârsta de 41 de ani, are în palmares o semifinală de Liga Campionilor, una de Europa League, și câte o prezență la Campionatul Mondial, Jocurile Olimpice și Campionatul European. În prezent, ocupă și funcția de membru al Comisiei de Arbitri UEFA”,

se arată în comunicatul emis de FRF.

Kyros Vassaras continuă să conducă CCA pentru încă un mandat, iar salariul acestuia nu se va modifica: “Având în vedere asigurarea continuității activității CCA, aprobă propunerea Președintelui FRF ca domnul Kyros Vassaras să continue activitatea de Președinte al CCA cu o remunerație lunară nemodificată față de contractul anterior”, se mai arată în comunicatul prin care au fost anunţate hotărârile luate în cadrul Comitetului de Urgenţă.

Kyros Vassaras rămâne preşedintele CCA. Kyros Vassaras în cadrul galei AFAN, desfăşurată în sala Ronda a hotelului Intercontinental, duminică 7 ianuarie 2018
Kyros Vassaras rămâne preşedintele CCA. Kyros Vassaras în cadrul galei AFAN

Numirea lui Kyros Vassaras în fruntea Comisiei Centrale a Arbitrilor nu a fost deloc pe placul oamenilor de fotbal din România, care l-au criticat pe acesta cu fiecare ocazie pe care au avut-o:

“Un răspuns a fost dat de Gică Hagi. Am ajuns să-și bată joc toți de noi. Și culmea culmilor este că-i și plătim cu niște sume pe care nu și le permite nimeni. Îi dăm 8.500 de euro plus cheltuieli, transport masă și casă. Primește tot ce vrea el când vine aici. Și de banii ăștia n-a făcut nimic în 2 ani si 8 luni. Nu am văzut nimic, niciun progres.

El ne spune că nu într-un an sau doi se poate face ceva. Ne spune că în zece ani. Păi, bă băiatule, arbitrajul nu stă în loc. Cum să ne spui așa ceva? Sunt greșeli pe care toată lumea le observă. Numai ei nu vor să le vadă. Domnul Burleanu ni l-a adus pe acest grec, pe care ni l-a altoit și cu Deaconu, medaliatul nostru pe care a cazut o brichetă. Medaliatul și cu asta au dus arbitrajul la cel mai jos nivel posibil. Cum să-ți permiți să spui că arbitrajul e slab fiindcă fotbalul e slab? “, spunea Ion Crăciunescu.

“Eu m-am retras! Ieri, la ora 16:30 (n.r. 18 aprilie, după ce Răzvan Burleanu a mai câştigat un mandat la şefia FRF) am trimis adresa la club. Clubul va informa federaţia. Eu nu stau la mâna comisiilor lui Burleanu, pe care le comandă Burleanu. Vasile Geambazi va prelua activitatea. Dacă schimbă regula aia tiranică, care prevede că n-ai voie să candidezi dacă n-ai vechime doi ani în fotbal si dacă îl schimbă pe Vassaras, a doua zi m-am întors în fotbal. Fă asta şi mă întorc în fotbal”, Gigi Becali, patron FCSB.

  • Citeşte şi: Vassaras închide discuţia arbitrajului video în România: “Nu este posibil!”