Sport

Kyros Vassaras reacționează după acuzele lui Adrian Mititelu la adresa lui Istvan Kovacs: ”Vom sesiza comisiile abilitate!”. Replica oltenilor

Comisia Centrală a arbitrilor a reacționat după acuzațiile cu privire la posibilele greșeli de arbitraj la derby-ul FC U Craiova–Universitatea Craiova și amenință că va sesiza comisiile abilitate pentru a face dreptate.
08.08.2022 | 15:56
Kyros Vassaras reactioneaza dupa acuzele lui Adrian Mititelu la adresa lui Istvan Kovacs Vom sesiza comisiile abilitate Replica oltenilor
Comisia Centrală a Arbitrilor consideră că centralul Istvan Kovacs nu a greșit în niciuna din fazele incriminate de la meciul FC U Craiova - Universitatea Craiova și a anunțat că va sesiza Comisiile abilitate după acuzațiile gazdelor de viciere de rezultat. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
08-08-2022
15:54

Marcel Pușcaș, replică pentru Kyros Vassaras

Președintele clubului FC U Craiova, Marcel Pușcaș, a luat act de comunicatul remis de președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras, care anunța că va cere comisiilor abilitate să analizeze declarațiile oltenilor vis-a-vis de prestația arbitrului din derby-ul Olteniei, Istavn Kovacs.

Oficialul CCA a lăsat să se înțeleagă că așteaptă sancționarea grupării patronate de Adrian Mititelu și a catalagoat ca foarte bună prestația lui Istvan Kovacs. Marcel Pușcaș a avut o replică tăioasă pentru grecul din fruntea arbitrajului românesc.

”Kyrios, Kyros Vassaras! Referitor la supărarea domniei voastre asupra ’acuzelor nefondate’ ale oficialilor FCU Craiova, în privința prestației domnului Istvan Kovacs, în solidar cu arbitrul VAR, Cătălin Albu, vă sugerez ca înainte de-a sesiza ‘comisiile abilitate’ să vă arătați priceperea profesională pentru care ați fost angajat ca unicul șef străin al arbitrajului din vreo țară”, a transmis Marcel Pușcaș, pe Facebook.

FC U Craiova a pierdut derby-ul Olteniei 1-2 cu Universitatea Craiova la capătul unui meci în care brigada de arbitrii condusă de Istvan Kovacs a fost acuzată de mai multe greșeli.

CCA îl absolvă de greșeli pe Istvan Kovacs

Cel mai așteptat meci al etapei a 4-a în SuperLigă s-a terminat cu victoria echipei CS Universitatea Craiova, în disputa cu marea rivală locală FC U Craiova 1948.

ADVERTISEMENT

Trei lovituri de pedeapsă au decis meciul care a făcut Bănia să fiarbă, în prim-plan fiind cel mai bun arbitru al momentului din România, Istvan Kovacs.

La faza primului penalty Kovacs a avut nevoie de intervenția echipei din cabina VAR după ce Van Durmen la obstrucționat pe Markovici, iar la cel de al doilea, gazdele au acuzat că mingea nu a lovit mâna lui Bahassa.

ADVERTISEMENT

În sfârșit, gazdele au primit la rândul lor lovitură de pedeapsă, în repriza secundă, după un fault al lui Paul Papp asupra lui Compagno. La finalul jocului acuzațiile au curs, iar Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor a reacționat prin intermediul unui comunicat al FRF.

”În urma verificărilor realizate s-a constatat că protocolul VAR a fost aplicat în mod corespunzător la faza respectivă. Arbitrul a dictat penalty văzând o atingere cu mâna, depărtată de corp și aflată într-o poziție nenaturală, iar arbitrul VAR, revăzând imaginile din toate unghiurile de filmare ale tuturor camerelor disponibile, i-a confirmat acestuia decizia.

ADVERTISEMENT

CCA consideră drept nefondate atacurile lansate în mass-media de către oficialii clubului U Craiova 1948 și va sesiza comisiile abilitate”, a transmis Vassaras.

Oficialii FC U Craiova acuză brigada de arbitrii că a ”inventat” al doilea penalty

Meciul orgoliilor dintre FC U Craiova 1948 și CS Universitatea Craiova nu a dus lipsă de faze controversate, gazdele acuzând vehement acordarea celei de a doua lovituri de pedeapsă.

ADVERTISEMENT

Patronul echipei FC U Craiova, Adrian Mititelu, a stârnit și mai mult spiritele anunțând că la faza la care Istvan Kovacs a dictat lovitură de la 11 metri, în minutele adiționale ale primei reprize.

Deși faza nu a fost foarte clară, arbitrul originar din Cariei a arătat punctul cu var fără să se mai consulte, sau să ceară asistența echipei video. Mititelu avea să spună la finalul partidei că centralul a fost sesizat de colegii din cabina VAR, acesta a ignorat semnalele.

ADVERTISEMENT