ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Kyros Vassaras reacționează surprinzător la controversele din Liga 1: ”Nu îi pedepsim pe arbitri!”

Autor: Patrice Podina | 15.02.2021 | 22:21
Kyros Vassaras reacționează surprinzător la controversele din Liga 1: ”Nu îi pedepsim pe arbitri!”

Oficialii de la FCSB sunt negri de supărare după meciul pierdut cu Hermannstadt și spun că rezultatul a fost viciat de arbitrul Cătălin Popa. Șeful CCA a reacționat imediat, dar altfel decât s-ar fi așteptat roș-albaștrii.

ADVERTISEMENT

Kyros Vassaras, șeful Comisiei Centrale a Arbitrilor din România, spune că în opinia sa este absolut normal ca arbitrii să greșească și apără deciziile celor pe care îi consideră expuși multor factori care le îngreunează munca.

De vină sunt condițiile meteo, starea proastă a terenurilor din România, ba chiar și pandemia de COVID-19 a fost invocată pentru a lua apărarea arbitrilor.

ADVERTISEMENT

Oficialii din fotbal acuză, Vassaras parează

Aproape după fiecare meci conducători de club din primul eșalon arată cu degetul către arbitrii și blamează prestațiile slabe ale acestora. Șeful CCA spune că nu e nimic în neregulă și că arbitrii nu vor fi pedepsiți.

”Este normal în fotbal să ai parte de greșeli. Lucrăm zilnic cu arbitrii noștri pentru a afla cum este posibil pentru a reduce greșelile, fiindcă toți suntem de acord că există greșeli din partea tuturor.

ADVERTISEMENT

Din partea arbitrilor, a jucătorilor, din partea antrenorilor. Dar nu îi pedepsim pe arbitrii. Discutăm, facem o analizăm încercăm să îmbunătățim ceea ce se poate”, a spus Vassaras la Telekomsport.

Vassaras: ”Roboții ar greși mai mult!”

Șeful Comisiei Centrale a Arbitrilor a mai spus că nici măcar roboții nu ar putea să arbitreze mai bine decât o fac cavalerii fluierului din țara noastră. În plus, Vassaras a trecut în revistă o serie de obstacole care îngreunează procesul de arbitraj.

ADVERTISEMENT

”Jucăm în condiţii dificile, pe suprafeţe dificile. Terenuri dificile. Nu doar jucătorii, ci şi arbitrii. Însă arbitrul trebuie să decidă dacă infracţiunea este făcută de jucător sau dacă este cauzată şi de starea terenului.

Cred că arbitrii merită respect şi li se cere şi lor respect faţă de jucători şi faţă de toţi cei care sunt pe terenul de joc şi joace un rol important pentru sport”, a mai spus Vassaras pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!