Sport

Kyros Vassaras sare în apărarea arbitrilor români: ”Nu am avut greșelile din Champions League”

18.05.2021 | 18:29
Kyros Vassaras sare in apararea arbitrilor romani Nu am avut greselile din Champions League
ADVERTISEMENT

Arbitrii români au fost criticați în acest sezon de Liga 1 pentru greșelile comise, dar președintele CCA, Kyros Vassaras, le-a luat apărarea.

Cluburile au cerut cu vehemență introducerea sistemului VAR pentru a scăpa de erorile de arbitraj, dar acest lucru nu va fi posibil decât din partea a doua a sezonului viitor.

ADVERTISEMENT

Până atunci, ”cavalerii fluierului” trebuie să participe, timp de 8-10 luni, la o serie de cursuri teoretice, iar prețul este pe măsură. Cei 500.000 de euro pe care îi vor plăti LPF și FRF în primul an nu acoperă, însă, costurile pentru sistemul propriu-zis.

Arbitrii români apărați de Kyros Vassaras

Kyros Vassaras, șeful Comisiei Centrale a Arbitrilor din România, spune că în opinia sa este absolut normal ca arbitrii să greșească și apără deciziile celor pe care îi consideră expuși multor factori care le îngreunează munca.

ADVERTISEMENT

”Greșeli vor fi mereu. Am văzut erori mari ale arbitrilor, ale portarilor, fundașilor, antrenorilor, am văzut totul. Dar toată lumea se concentrează pe gafele arbitrilor. Știm ce avem de făcut ca să îmbunătățim acest aspect.

În unele situații, oamenii exagerează. Erori vor mai fi. Să nu vă așteptați ca VAR-ul să corecteze micile faze de joc, sistemul video intervine doar în situațiile clare”, a declarat grecul pentru digisport.ro.

ADVERTISEMENT

Șeful CCA pune tunurile pe jucători

Suprinzător, Kyros Vassaras a făcut o comparație între arbitrajele din Liga 1 și cele din cupele europene și consideră că în partidele din competițiile organizate de UEFA au existat greșeli mult mai mari decât în România.

”Nu am avut în Liga 1 greșelile din Champions League sau Europa League. Puteți verifica. Au fost multe greșeli și din cauza comportamentului jucătorilor.

ADVERTISEMENT

Au existat multe simulări. Fotbalul e un sport de contact, dacă vrei să pedepsești toate atingerile, atunci nu e fotbal”, a mai spus președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Vassaras, în mijlocul mai multor scandaluri

Vassaras a afirmat în urmă cu trei luni că nici măcar roboții nu ar putea să arbitreze mai bine decât o fac cavalerii fluierului din țara noastră. În plus, grecul a trecut în revistă o serie de obstacole care îngreunează procesul de arbitraj.

Președintele CCA, Kyros Vassaras, a fost atacat extrem de dur de fostul arbitru Miklos Nagy, retras din activitate în 2017, acesta acuzându-l că l-a scos de pe lista FIFA pentru că i-a refuzat o afacere.

Contestatar vehement al actualei conduceri a CCA, fostul mare arbitru Ion Crăciunescu a dezvăluit că relațiile dintre Kyros Vassaras și vicepreședintele Alexandru Deaconu s-au răcit, iar acesta din urmă visează să-i ”fure” locul grecului.

ADVERTISEMENT