News

L-a confundat Joe Biden pe Donald Trump cu George Bush? Gafă sau fake news?

27.10.2020 | 15:52
La confundat Joe Biden pe Donald Trump cu George Bush Gafa sau fake news
ADVERTISEMENT

În ultimele zile internetul a fost cuprins de frenezie după ce un oficial din administrația Trump a postat pe Twitter un clip în care Joe Biden, candidatul democrat la prezedențialel de SUA pare să îl confunde pe actualul președinte cu George Bush.

„Joe Biden îl confundă pe președintele Trump cu George W. Bush: ‘din cauza contracandidatului meu … George, ah, George’ ”, a scris Steve Guest, Directorul Comitetului Național Republican de răspuns rapid, pe 25 octombrie despre clipul pe care l-a postat.

ADVERTISEMENT

Clipul părea că-l arată pe Joe Biden în timp ce  îl critică pe fostul președinte George W. Bush ca fiind persoana împotriva căreia candidează și nu pe președintele Trump.

Echipa de campanie a lui Trump încearcă să inducă de ideea că Joe Biden este senil

Fragmentul din concertul „I Will Vote” din 25 octombrie părea să suțină această teorie. Povestea a fost preluată de presa națională și internaționalăFox News, emisiunea „Today” și Daily Mail, printre alții.

ADVERTISEMENT

Trump nu a ratat ocazia să-l atace pe Biden: „Joe Biden mi-a spus George ieri. Nu și-a putut aminti numele meu. A primit ceva ajutor de la moderator ca să treacă prin interviu. Cartelul de știri false lucrează ore suplimentare pentru a-l acoperi!”, a scris președintele american pe Twitter.

Ce s-a întâmplat de fapt

Gazdele concertului „I Will Vote” au fost comediantul George Lopez și comentatorul politic Ana Navarro. Segmentul începe cu ceea ce arată ca un apel fantezist Zoom. Navarro și Lopez sunt fiecare într-un cadru separat, la fel ca familia Biden și un interpret în limbajul semnelor.

ADVERTISEMENT

Lopez îl întreabă pe Biden de ce americanii indeciși ar trebui să voteze și să-l voteze. Când Biden își începe răspunsul, cadrele lui Navarro și Lopez sunt scoase de pe ecran.

„În primul rând, motivul pentru care ar trebui să voteze este că există multe lucruri de votat anul acesta. Aceasta este cea mai importantă consecință – nu pentru că mă prezint, ci din cauza cui mi-am depus candidatura – aceasta este cea mai importantă alegere de mult, mult, mult timp și caracterul țării, în opinia mea, este literal pe buletinul de vot ”, răspunde Biden. „Ce fel de țară vom fi?”

ADVERTISEMENT

Apoi, el se bâlbâie: „Încă patru ani de George, uh, George, uh, el, uh, ne vom găsi în poziția în care dacă uh Trump va fi ales uh, vom fi uh, vom fi într-o altă lume.” Sau a fost: „Încă patru ani, uh, George, uh, George, uh, noi, uh.” Este greu de spus, scrie The Washington Post.

În postarea sa, Steve Guest sugerează că Biden l-a confundat pe președintele Trump cu fostul președinte George W. Bush. Dovada sa este clipul care a suferit o modificare importantă, explică publicația americană.

Clipul începe după ce cadrul cu Navarro și Lopez  a fost eliminat, făcând să pară că Biden se adresează pur și simplu publicului. Începând clipul după ce moderatorii au fost eliminați de pe ecran, spectatorii nu au nicio idee că Biden i s-ar fi putut adresa lui George Lopez, care inițial pusese întrebarea.

“I se adresează lui George Lopez, așa cum este o practică obișnuită”, a spus purtătorul de cuvânt al lui Biden, Andrew Bates.

Steve Guest și-a clipul, acuzând The Washington Post că face campanie pentru Joe Biden și că soția lui Biden i-a suflat acestuia numele actualului președinte.

Potrivit publicației citate, nu există dovezi că Jill Biden spune ceva în timp ce Joe Biden vorbește.

Joe Biden a recunoscut deschis că se bâlbâie și chiar s-a autointitulat o mașină de gafe. „Sunt o mașină de gafe, dar, Doamne, ce lucru minunat în comparație cu un tip care nu poate spune adevărul”, a spus el în 2018 unui public din Missoula, Montana, amintește Business Insider.

În cadrul unui alt eveniment, Biden a mai spus, cu referire la bâlbâiala sa: “Sunt lucruri pe care oamenii nu le pot controla, nu e vina lor. Nimeni nu are dreptul să-i ironizeze pentru asta, indiferent cine ar fi ei.”

ADVERTISEMENT
Tags: