Fotbal international

L-a desfiinţat pe Ronaldinho: “Ar fi putut fi ca Messi sau Cristiano Ronaldo”

24.04.2018 | 14:13
La desfiintat pe Ronaldinho Ar fi putut fi ca Messi sau Cristiano Ronaldo

Brazilianul Ronaldinho a fost considerat unul dintre cei mai talentaţi jucători din ultimii 25 de ani, dar de foarte multe ori calităţile sale de adevărat magician al balonului au fost mult estompate de numeroasele ieşiri în decor în viaţa privată. Deşi a jucat la Barcelona şi şi-a trecut destule trofee în CV Ronaldinho nu a putut niciodată să dea adevărata măsură a valorii sale uriaşe tocmai din cauza problemelor de comportament.

Ronaldinho a trecut la începuturile carierei inclusiv prin curtea lui PSG. Un PSG care era însă departe de strălucirea şi forţa economică de astăzi şi unde l-a avut ca antrenor pe fostul internaţional francez Luis Fernandez. Un tehnician sobru, care nu a tolerat nici un moment viaţa destrăbălată a brazilianului şi de aici până la conflict a mai fost doar un pas.

Care este marele regret al lui Ronaldinho

După ani de zile cel care a redeschis brusc războiul a fost fotbalistul, întrebat dacă situaţia lui Pogba de la Manchester United cu antrenorul Jose Mourinho este similară cu relaţia sa cu Fernandez:“Nu e același lucru. Când Mourinho îți spune că ești rezervă, îl asculți. Pe celălalt, mai puțin. Mourinho a cucerit atâtea trofee și are atâtea cunoștințe, trebuie să-l respecți. În cazul meu, era exact opusul”.

Fernandez, care acum ocupă postul de director sportiv la academia lui PSG, i-a răspuns dur brazilianului:  “Ceea ce a zis Ronnie nu-l privește decât pe el. Îi doresc să-și regăsească forma și spiritul. Ca fotbalist, s-a ratat! Stilul lui de viață nu i-a permis să fie un Messi sau un CR7. Ronaldinho a fost un foarte, foarte mare jucător pe teren și nu la fel de mare în afara stadionului”

Ronaldinho are un mare regret, faptul că nu a putut juca mult timp alături de Messi: “Messi sau Cristiano Ronaldo? Messi! Mi-ar fi plăcut să continuu să joc alături de el. Nu am avut suficient timp să evoluăm împreună, el era încă foarte tânăr. Aş vrea să fiu din nou pe gazon lângă el, măcar pentru un meci“.