Fotbal intern

L-au “SPĂLAT” pe Mureşan! N’Doye: “Nu e corect! Şi eu?” Stanciu: “Preferam ca N’Doye să fie iertat în locul lui Mureşan!” Reacţia “killer-ului” lui Raul

UPDATE 23:43 / Cristi Pustai, antrenorul lui ASA Tîrgu Mureş, este convins că Gabi Mureşan va avea grijă pe viitor să nu-şi mai accidenteze adversarii. “Încadrarea lui Gabi Mureşan nu se...
17.11.2014 | 18:10
Lau SPALAT pe Muresan NDoye Nu e corect Si eu Stanciu Preferam ca NDoye sa fie iertat in locul lui Muresan Reactia killerului lui Raul

UPDATE 23:43 / Cristi Pustai, antrenorul lui ASA Tîrgu Mureş, este convins că Gabi Mureşan va avea grijă pe viitor să nu-şi mai accidenteze adversarii. “Încadrarea lui Gabi Mureşan nu se regăsea în acea decizie, am zis şi la început asta. Nu ştiu dacă a fost elementul intenţionat, îmi pare rău, ştiu prin ce trece Rusescu, am vorbit şi cu familia lui, pentru că sîntem prieteni de familie, aşa că nu aş mai vrea să vorbesc despre acest caz. Nu mi-am dat seama nici în timpul jocului, la final am rămas uimit când am fost acuzat că am jucat foarte dur. Nici la Ousmane nu a fost ceva, pentru că se vede că încearcă să evite contactul cu jucătorul. În primă fază, n-am crezut că l-a lovit pe Rusescu, abia apoi la televizor am văzut. Deciziile arbitrului într-un joc sînt definitive, ar fi fost un precedent periculos. Mureşan la meciul de la Chiajna, în prima repriză, a avut multe ezitări în a juca în stilul lui. Şi la antrenament este la fel. Este un jucător care a apărut in fotbal tocmai pentru modul de a nu ceda niciodată şi de a lupta pentru fiecare minge. Cred în maturitatea lui şi probabil că va avea grijă puţin la contactele pe care le va avea pe viitor, dar nici să cadă în latura cealaltă şi să ridice de fiecare dată mîinile în sus”, a spus Pustai la Digisport.

UPDATE 22:20 / Gabi Mureşan salută decizia Comisiei de Recurs, care i-a anulat suspendarea de 16 etape ca urmare a loviturii cu cotul  aplicate lui Raul Rusescu.

“S-a făcut dreptate din punct de vedere regulamentar. Comisia de Recurs a avut curaj să anuleze decizia Comisia de Disciplină, care n-a judecat corect. Dacă aş fi fost eu cel accidentat şi n-ar fi fost vorba despre Steaua nu s-ar mai fi făcut atîta tevatură. Sper ca Rusescu să revină repede pe teren”, a declarat Mureşan, conform sportnews.ro.

Referitor la faptul că Rusescu vrea să-i intenteze proces civil, Mureşan a declarat: “Dacă el aşa consideră, e treaba lui. Nu l-am lovit cu intenţie, greşeşte dacă gîndeşte aşa. Niciodată nu-mi accidentez premeditat adversarii, cu toţi ne cîştigăm existenţa din fotbal. Dar astfel de accidentări se întîmplă. Eu ce trebuia să fac, să-l dau în judecată pe cel din cauza căruia am tijă în mînă şi opt şurburi?”.

Mureşan susţine că a încercat să ia legătura cu Rusescu, dar atacantul Stelei nu i-a răspuns la telefon. “I-am trimis un sms şi l-am şi sunat pe Raul, dar nu mi-a răspuns. De acum înainte nu o să mai faultez pe nimeni. O să-i las pe toţi să treacă de mine şi o să joc şi eu mingea cînd mi-or da-o adversarii”, a spus mijlocaşul.

UPDATE 22:16 / Daniel Stanciu, preşedintele lui ASA Tîrgu Mureş, a explicat motivele pentru care Comisia de Recurs a anulat suspendarea de 16 etape a lui Gabi Mureşan. “În tot şi în toate trebuie să respectăm nişte legi şi nişte regulamente. De aceea, am mers la Comisie, deşi moral lumea ne-a certat foarte rău în ultimul timp. Dar, am cerut să se facă dreptate pe baza regulamentului. Pentru că articolul 63 se referea la jucătorii eliminaţi, ori Mureşan a primit doar un cartonaş galben şi articolul 90, care dă voie Comisiei să intervină şi să dea o suspendare suplimentară”, a spus Stanciu la Digisport.

Oficialul mureşenilor a spus că mijlocaşul ar fi meritat, totuşi, cîteva etape de suspendare. “La faza respectivă, arbitrul a fost aproape, a văzut faza, a dat cartonaş galben. Nu putea Comisia să dea o altă decizie. Jucătorul a fost la comisie, şi-a recunoscut fapta, dar decizia trebuia să fie conform cu regulamentul. Înainte de a intra în sală, noi ne-am consultat cu avocatul nostru. Am spus că vrem să ne recunoaştem fapta şi, în consecinţă, să primim o pedeapsă mai mică. Şi a ieşit ce a ieşit. Decizia este în defavoarea noastră. Noi vom avea mari probleme cu Mureşan în meciurile rămase din acest an”, a spus Stanciu.

Preşedintele lui ASA a declarat că ar fi preferat ca şi Ousmane N’Doye să fie iertat de suspendarea de şase etape. “Şi noi sîntem nemulţumiţi de decizia Comisiei. Noi, mai mult ne doream să-l avem pe N’Doye la dispoziţie. Decizia în cazul lui este nejustificată. Ne-am bazat la el tot pe articolul 90, dar cei de la Steaua au prezentat acum un buletin medico-legal legat de Keşeru, deşi fotbalistul a purtat acea mască cu Dinamo foarte puţin. Oricum, în cazul lui Ousmane, vom ataca decizia la TAS”, a spus Stanciu.

Comisia de Recurs a FRF a luat o decizie incredibilă în cursul zilei de luni! I-a şters cele 16 etape de suspendare lui Gabi Mureşan, însă sancţiunea lui Ousmane N’Doye a rămas neschimbată. Mijlocaşul senegalez s-ar fi aşteptat ca şi sancţiunea sa să fie redusă, însă se bucură că Gabi Mureşan va putea intra pe teren încă din etapa următoare.

“Nu mi se pare corect, ar fi trebuit să-mi taie şi mie din etapele de suspendare. Eu vreau doar să joc fotbal! În schimb, mă bucur că lui Gabi Mureşan i s-au anulat etapele de suspendare, Prime decizie a fost una extrem de drastică”, a spus N’Doye pentru FANATIK.RO.

Ousmane N’Doye a primit şase etape de suspendare din partea Comisiei de Disciplină după cartonaşul roşu primit după terminarea partidei ASA Tîrgu Mureş – Steaua.

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!

Tags: