ADVERTISEMENT
News

L-au ucis țânțarii și coronavirusul! Bărbat de 49 de ani, mort după infecția cu virusurile West Nile și COVID-19

Autor: Flaviu Popa | 03.09.2020 | 15:59
L-au ucis țânțarii și coronavirusul! Bărbat de 49 de ani, mort după infecția cu virusurile West Nile și COVID-19
Gălățeanul avea și Covid-19. Foto: Pixabay

Un bărbat în vârstă de 49 de ani a fost ucis de noul coronavirus, în condițiile în care era infectat și cu virusul West Nile.

ADVERTISEMENT

Individul din Galați fusese diagnosticat la Buzău cu meningită West Nile, dar și cu Covid-19, astfel că și-a pierdut viața.

Conform autorităților pacientul a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu suspiciune de encefalită.

ADVERTISEMENT

Un bărbat a murit după ce s-a infectat cu West Nile și Covid-19

A fost diagnosticat cu meningoencefalită cu virus West Nile, în timp ce rezulatul testului pentru Covid-19 a arătat că este infectat cu noul coronavirus.

Virusul West Nile este un virus din familia Flaviviridae, care se găsește în special în regiunile tropicale, dar și în cele temperate.  Virusul infectează în principal păsările, dar poate infecta și oameni, cai, câini, pisici, lilieci, veverițe, sconcși și iepuri domestici. Principala cale de infecție la om este prin mușcătura unui țânțar infectat, de aici și teama de țânțari în zonele unde această boală e prezentă.

ADVERTISEMENT

Potrivit datelor oficiale, aproximativ 90% din persoanele infectate cu virusul West Nile nu prezintă niciun simptom, fiind vorba de persoanele asimptomatice. Virusul West Nile are trei efecte diferite asupra oamenilor. Primul este o infecție asimptomatică, al doilea este un sindrom de febră ușoară numit febră West Nile, iar cel de-al treilea este meningita sau encefalita West Nile. Proporția populației aflată în aceste trei stări este de aproximativ 110:30:1. Așadar, numărul celor care ajung într-o fază gravă a bolii transmise de țânțari e redus.

În condițiile în care starea bărbatului era foarte gravă, medicii au decis să-l transfere la Spitalul Victor Babeș din București, conform sansanews.ro.

ADVERTISEMENT

Din păcate, bărbatul nu și-a revenit aici, în ciuda eforturilor medicilor, și și-a pierdut viața la scurt timp după ce a ajuns în spital.

De asemenea, DSP Buzău a anunțat că alți 3 oameni au murit infectați cu Covid-19. Victimele sunt un bătrân de 85 de ani de la Spitalul Sf. Sava, și un bărbat de 53 de ani, respectiv o femeie de 81 de ani, ambii cu grave probleme cardiace.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!