News

La 104 ani, Mihai Șora a dezvăluit dorințele de Moș Nicolae. Mesaj emoționant înainte de alegeri

11.11.2020 | 21:38
La 104 ani Mihai Sora a dezvaluit dorintele de Mos Nicolae Mesaj emotionant inainte de alegeri
ADVERTISEMENT

Filosoful Mihai Șora și-a exprimat dorințele pentru Moș Nicolae. Acesta a trimis un mesaj în care anunță cum vrea să vadă România după alegerile din 6 decembrie.

Scriitorul a împlinit pe 7 noiembrie incredibila vârstă de 104 ani. Postează destul de des pe pagina de facebook, iar astăzi a scris despre ce și-ar dori să se întâmple după ”Moș Nicolae” (alegerile parlamentare).

ADVERTISEMENT

Șora a spus că nu mai vrea ”penali în funcţii publice” sau ”imunitate pentru parlamentari”. Nu-și mai dorește nici pensionare rapidă pentru ”polițiști, magistrați și alți rotofei bugetari”.

Mihai Șora, mesaj pentru Moș Nicolae: Fără pensionare la 45 de ani pentru bugetari rotofei

“Dragi prieteni, pe scurt, ce-mi doresc de Moş Nicolae: fără penali în funcţii publice, fără imunitate pentru parlamentari, fără funcţii publice pe viaţă, fără pensii speciale, fără pensionare la 45 de ani pentru poliţişti, magistraţi şi alţi rotofei bugetari.

ADVERTISEMENT

Şi, desigur, doar 300 de parlamentari în acel căsoi”, a scris filosoful, miercuri, pe Facebook.

Mihai Șora s-a născut în anul 1916 în comuna Râmetea Mare din județul Timiș. Este membru de onoare al Academiei Române, din 24 octombrie 2012.

Scriitorul spune că ar trebui dărâmat și gardul din jurul Palatului Parlamentului pentru că poporul român e unul ”pașnic”.

ADVERTISEMENT

Ce a scris Mihai Șora de ziua lui

Foto: Facebook

”Pentru mulți dintre părinții generației mele, fotografia aceasta inaugurală a fost singurul lucru care le-a rămas de pe urma copilului: mortalitatea infantilă se adăuga celorlalte încercări prin care treceau ei: război, sărăcie, boli fără leac, opresiuni, prigoane. Au fost generații întregi pentru care faptul însuși de a supraviețui era o victorie, un dar dumnezeiesc.
De aceea mă înduioșează fotografia de aici: nu pentru că stau acolo gol-goluț, cu ochii larg deschiși, în decorul aranjat de fotograf, ci pentru că mi-i pot imagina pe părinții mei tineri dar trecuți deja prin durerea pierderii primului lor copil, băiețelul Teodor, al cărui chip nu s-a păstrat în nicio imagine.”

Dorințe de Moș Nicolae

Foto: Facebook

”Dragi prieteni,
pe scurt, ce-mi doresc de Moș Nicolae:
*fără penali în funcții publice,
*fără imunitate pentru parlamentari,
*fără funcții publice pe viață,
*fără pensii speciale,
*fără pensionare la 45 de ani pentru polițiști, magistrați și alți rotofei bugetari.
Și, desigur, doar 300 de parlamentari în acel căsoi.
A, și fără gardul imund din jurul lui. Se poate începe cu demolarea gardului, care nu-și are nicio justificare la un popor atât de pașnic precum poporul mioritic.

ADVERTISEMENT

Mihai Șora
11 noiembrie 2020
P.S. Mai e și o roabă în cadru, dar roaba nu votează.” – Mihai Șora.

ADVERTISEMENT