Fotbal intern

Vlad Stancovici, puștiul român care a intrat în Cartea Recordurilor

03.06.2019 | 11:13
Vlad Stancovici pustiul roman care a intrat in Cartea Recordurilor
Vlad Stancovici a fost poreclit Messi de către organizatori

Vlad Stancovici este fotbalist la clubul Petrosport din Ploiești și visează să ajungă nu peste mulți ani o stea a balonului rotund. Puștiul are 12 ani, dar calitățile îl recomandă ca fiind o mare speranță, ceea ce, să recunoaștem, ar fi benefic pentru fotbalul românesc, al cărui contact cu lumea bună a sportului rege este tot mai greu accesibil și tot mai sporadic.

La 12 ani un puști de la Petrosport Ploiești a intrat în Cartea Recordurilor

Vlad Stancovici a participat în săptămâna la finalul căreia s-a jucat pe Wanda Metropolitano din Madrid finala Champions League Tottenham – Liverpool 0-2 la un program special desfășurat în capitala Spaniei și la care au fost prezenți copii din 53 de țări. Programul se numește Football for Friendship, adică fotbal pentru prietenie.

Vlad Stancovici nu a fost singurul reprezentant al României la această manifestare. Alături de el s-au mai aflat colegul de club Inaki Cojocaru și Răzvan Pană de la FCSB, toți recomandați de calitățile lor. Lângă ei s-a aflat și fostul jucător al Stelei, Nana Falemi. A fost o experiență foarte interesantă, iar evoluția lui Vlad Stancovici i-a făcut pe organizatori să îi pună repede porecla de Messi, pentru că puștiul este stângaci, precum starul Barcelonei și are un dribling foarte bun.

Vlad Stancovici prezent la acțiunea pentru Cartea Recordurilor la Madrid

Copiii au asistat la finala Champions League

Vlad a fost singurul dintre cei trei români ales să participe la o acțiune care a intrat în Cartea Recordurilor. Timp de o oră câte un copil din cele 53 de țări participante a fost prezent pe teren la un antrenament comun, o premieră mondială la acest capitol. Cei trei români au avut bucuria de a se afla sâmbătă seară în tribunele stadionului Wanda Metropolitano la finala Champions League.

Vlad Stancovici se declară foarte încântat de experimentul la care a luat parte timp de aproape o săptămână. Cel mai interesant lucru pentru el este faptul că au fost copii din atâtea țări și că s-au legat repede prietenii, că a fost nevoie de o adaptare rapidă pentru a se realiza procesul de integrare în atmosfera cu adevărat specială creată de organizatori.