Sport

La 16 ani de la sfertul “UEFAntastic”, Răzvan Lucescu atacă semifinalele Conference League! Factorul care poate face diferenţa în dubla Marseille – PAOK

Răzvan Lucescu va începe joi, de la ora 22:00, asaltul pentru semifinalele Conference League, la 16 ani şi o zi de la sferturl "UEFAntastic", când Rapid a fost eliminată de Steaua, aşa cum era numită FCSB atunci.
07.04.2022 | 10:24
La 16 ani de la sfertul UEFAntastic Razvan Lucescu ataca semifinalele Conference League Factorul care poate face diferenta in dubla Marseille  PAOK
Răzvan Lucescu a ajuns, după 16 ani, aproape de o nouă calificare în semifinalele cupelor europene
ADVERTISEMENT

UEFA Conference League a ajuns în faza sferturilor de finală, iar românii vor fi cu ochii pe Marseille – PAOK. Echipa antrenată de Răzvan Lucescu, unde joacă şi Alex Mitriţă, va avea parte de o dublă dificilă în tentativa de calificare în semifinalele competiţii continentale.

16 ani de la sfertul “UEFAntastic”, primul moment important din cariera lui Răzvan Lucescu

Pe 6 aprilie 2022 s-au împlinit 16 ani de la Steaua – Rapid 0-0, manşa retur a sferturilor de finală ale Cupei UEFA. La finalul meciului, Răzvan Lucescu şi giuleştenii părăseau competiţie, chiar dacă nu fuseseă învinşi de rivali, după 1-1 în manşa tur.

ADVERTISEMENT

Acum, pe 7 aprilie 2022, Răzvan Lucescu se întoarce în sferturile de finală ale unei competiţii europene, alături de PAOK, şi se va duela cu Marseille pentru un loc în semifinale. Francezii sunt văzuţi drept unii dintre favoriţii la câştigarea trofeului, însă grecii au arătat că pot produce surprize.

Până să ajungă în sferturile de finală, PAOK le-a eliminat pe Bohemians şi pe Rijeka în tururile preliminare. Apoi, grecii s-au clasat pe locul 2 în Grupa F, sub FC Copenhaga, dar înaintea lui Slovan Bratislava şi Lincoln Red Imps. În primăvara europeană, echipa lui Răzvan Lucescu a trecut de Midtjylland, în barajul pentru calificarea în optimi, şi de Gent, într-o dublă în care belgienii porneau cu prima şansă.

ADVERTISEMENT

Răzvan Lucescu, campionul Asiei, în 2019, cu Al Hilal

Cea mai importantă realizarea din cariera lui Răzvan Lucescu a venit în 2019, când a câştigat Liga Campionilor Asiei cu Al Hilal. Antrenorul român fusese adus pe banca echipei la mijlocul campaniei, în fazele eliminatorii.

Cu Răzvan Lucescu pe bancă, Al Hilal a trecut de Al Ahli, Al Ittihad şi Al Sadd, unde Xavi era antrenor, iar în finală a învins-o pe Urawa Red Diamonds, în dublă manşă, cu 1-0 şi 2-0. După aventura din Arabia Saudită, tehnicianul de 53 de ani s-a întors în Grecia, la PAOK Salonic.

ADVERTISEMENT

Ce a spus Răzvan Lucescu înaintea meciului Marseille – PAOK

La conferinţa de presă premergătoare meciului Marseille – PAOK, Răzvan Lucescu a dezvăluit care este factorul care poate face diferenţa în dubla din sferturile de finală.

“Prezenţa noastră într-o semifinală europeană va fi o altă mare realizare. Nu putem compara acest lucru cu nicio altă realizare pe care am obţinut-o la această echipă. Simţim responsabilitatea şi vrem să mergem cât mai departe. Trebuie să încercăm să jucăm aşa cum ştim şi să-i facem misiunea şi mai grea lui Marseille.

ADVERTISEMENT

Cheia meciului tur şi a calificării este partea psihologică. Trebuie să avem răbdare în timpul jocului, răbdare să gestionăm situaţiile stresante şi să evaluăm corect oportunităţile care vor apărea”, a spus Răzvan Lucescu

Mircea Lucescu, ultimul antrenor român care a ajuns în semifinalele unei cupe europene

În sezonul 2015-2016, ultimul pe banca lui Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu îi ducea pe “mineri” până în semifinalele Europa League. Formaţia lui “Il Luce” terminase pe locul 3 în Grupa A din Liga Campionilor, în spatele lui Real Madrid şi PSG, şi cobora în a doua competiţie continentală.

Aici, Şahtior Doneţk a trecut de Schalke 04, Anderlecht şi Braga, iar în semifinală a fost eliminată de Sevilla, după 2-2 în Ucraina şi 1-3 în Spania. A fost ultima oară când un antrenor român a ajuns până în penultimul act al unei cupe europene.

ADVERTISEMENT