Fotbal intern

La 16 ani după moartea lui Cristi Neamțu, Șuleap rupe tăcerea: “Este drama vieții mele”

19.09.2018 | 09:33
La 16 ani dupa moartea lui Cristi Neamtu Suleap rupe tacerea Este drama vietii mele
Mama lui Cristi Neamțu alături de tabloul fiului ei

La 16 ani după moartea lui Cristi Neamțu, Șuleap rupe tăcerea. Marius Șuleap, 39 de ani, a acceptat să vorbească cu FANATIK.RO despre lovitura involuntară pe care i-a provocat-o lui Cristi Neamțu, în urmă cu 16 ani, cea care a dus ulterior la moartea fostului portar al Universității Craiova, goalkeeperul poreclit de olteni “Schmeichel” din Bănie.

14 februarie 2002 este ziua pe care Marius Șuleap nu o va uita niciodată. În urmă cu 16 ani, în timpul unui antrenament în Cipru al Universității Craiova, fostul fotbalist l-a accidentat grav pe portarul Cristi Neamțu. Ulterior cel poreclit “Schmeichel” din Bănie, care pe atunci avea doar 22 de ani, a decedat într-un spital din Nicosia după ce a stat șapte zile în comă.

Suleap pe vremea în care era fotbalis
Suleap pe vremea în care era fotbalist în activitate

Suleap a vorbit despre moartea lui Cristi Nemțu survenită în urmă cu 16 ani

Într-o discuție purtată cu FANATIK.RO lui Marius Șuleap i-au dat lacrimile atunci când am ajuns să vorbim despre subiectul decesului fostului portar al Universității Craiova, Cristi Neamțu. “Nu pot să mă abțin. Chiar îmi vine să plâng acum când vorbesc despre Cristi Neamțu. Vă rog să mă credeți. Moartea acestui copil, că pe atunci eu aveam 23 de ani, iar el 22 este drama vieții mele. Nu am vrut sub nici o formă să îl lovesc.

Și acum, după 16 ani îmi aduc aminte la perfecție faza în care l-am lovit. Vă rog să mă credeți că noaptea visez faza aia. Nu îi doresc nimănui să treacă prin ce am trecut eu, dar și prin ce trec în continuare. Nici la această oră eu nu mai doresc să mai calc prin orașul Craiova. Toată lumea de acolo mă consideră un criminal, dar nu este așa.

Cristi Neamțu în poarta Universității Craiova la meciul din Giulești cu Rapid
Cristi Neamțu în poarta Universității Craiova la meciul din Giulești cu Rapid

La faza respectivă îmi aduc aminte că exersam unul la unul, iar Cristi mi-a pus piedică, iar eu am căzut cu genunchiul pe bărbia lui. El a rămas prăbușit pe gazon. Și-a înghițit limba, iar noi am intrat toți în panică. Am avut ghinion că nu a fost nici medicul acolo, iar salvarea nu era la terenul de antrenament. A fost dus la spital, dar din păcate a intrat în comă, iar după câteva zile a murit” a spus Șuleap.

“La înmormântare mama lui Neamțu și suporterii Craiovei mi-au strigat că sunt criminal”

Marius Șuleap vorbește în continuare despre cum au decurs zilele și anii pentru el după moartea lui Cristi Neamțu. “După moartea lui Cristi totul s-a transformat pentru mine într-un calvar și într-o adevărată dramă. M-am dus cu echipa Universității Craiova la înmormântare și am încercat să îi explic mamei lui Cristi ce s-a întâmplat la antrenamentul din Cipru.

Dar dânsa nu s-a putut abține și m-a făcut criminal. A început să urle și să plângă. Apoi suporterii Universității, dar și cei prezenți la înmormântare au început să strige în gura mare către mine că sunt un criminal. Ulterior, când mă duceam să joc cu Poli Timișoara în Bănie, că mă transferasem în Banat, toți spectatorii olteni îmi strigau că sunt un criminal.

Locul de veci unde se odihnește fostul portar al Universității Craiova, Crsiti Neamțu
Locul de veci unde se odihnește fostul portar al Universității Craiova, Cristi Neamțu

 

Nu sunt! Vă rog să mă credeți! Nu am dorit să îl lovesc. Totul a fost involuntar. Poliția mi-a luat declarații și a investigat moartea lui Neamțu. Mama lui Neamțu spune că nu i-am mai dat nici un semn de viață, dar cum pot să o mai caut eu pe această femeie? Ce să îi mai spun dânsei? Cum să îmi cer scuze? Îți ceri scuze când calci pe cineva pe picior, dar aici chiar nu mai am cuvinte să vorbesc. N mă pot apropia de dânsa.

Ce pot eu să îi mai spun? Îi înțeleg durerea. Și pe mine mă doare sufletul. Eu cred că ea este supărată și că probabil Gigi Nețoiu nu a ajutat-o cu ce i-a promis, dar nu știu ce să mai spun. Neamțu era unul dintre puștii foarte talentați ai Băniei și imi pare rău de tot ce s-a întâmplat. Nu am dorit să îi provoc accidentarea din 2002, nu sunt un criminal”, a spus Șuleap.

Chipul lui Cristi Neamțu se află pe toate însemnele galeriei Peluza Sud 97

Peluza Sud 97 nu l-a uitat pe Cristi Neamțu

Așa cum Cătălin Hâldan a rămas veșnic în inimile suporterilor din PCH, același lucru se poate spune și despre Cristi Neamțu, dar în tabăra oltenilor. Chipul fostului portar al Universității Craiova se află în acest moment pe steagurile, eșarfele și fularele celei mai puternice galerii din Bănie, Peluza Sud 97. Suporterii lui FC Universitatea Craiova 1948 nu îl vor uita niciodată pe cel care se anunța unul dintre cei mai promițători portari din fotbalul românesc, dar care a decedat din păcate la doar 22 de ani. Ori de câte ori au ocazia suporterii din PS.97 merg la cimitir la Neamțu și depun o coroană de flori, iar la fiecare meci îi scandează numele.