Sport

La 37 de ani, Ciprian Deac joacă abia a doua oară chiar de ziua lui. Nu a făcut-o în Europa! „Ăsta e cadoul pe care-l aștept!” Exclusiv

Ciprian Deac, veteranul campioanei CFR Cluj, împlinește 37 de ani chiar în ziua meciului cu Lazio de pe „Olimpico”. Ce cadou așteaptă legendarul jucător la Roma.
16.02.2023 | 14:01
La 37 de ani Ciprian Deac joaca abia a doua oara chiar de ziua lui Nu a facuto in Europa Asta e cadoul pe carel astept Exclusiv
Ciprian Deac are șanse mari să fie titular în Lazio - CFR Cluj, chiar în ziua în care împlinește 37 de ani. Foto: FANATIK
ADVERTISEMENT

Ciprian Deac a început fotbalul în Bistrița natală și a ajuns la Unirea Dej în 2004. Peste doar un an a fost ochit de CFR Cluj, iar în sezonul 2006/2007 a disputat primele sale 11 meciuri în prima noastră divizie.

La 37 de ani, Ciprian Deac joacă de ziua lui doar a doua oară în carieră. I se mai întâmpla acum 4 ani în CFR Cluj – Astra Giurgiu 1-1

În ziua meciului tur cu Lazio, 16 februarie, Ciprian Deac, legendarul jucător al campioanei României, a ajuns la 37 de ani. Aproape sigur Deac va fi pe teren în formula cu care Dan Petrescu va încerca să facă minunea luându-se la trântă cu trupa lui Maurizio Sarri.

ADVERTISEMENT

Deac are aproape 20 de ani de carieră la nivel înalt. Dar chiar și așa, el nu prea a avut ocazia să joace de ziua sa. FANATIK a căutat în CV-ul lui Ciprian Deac. Decarul clujenilor a jucat doar o singură dată pe 16 februarie, indiferent că a făcut-o pentru CFR Cluj, Oțelul Galați, Schalke, Rapid, Tobol Kostanay, Aktobe sau naționala României.

Singurul meci pe care Deac l-a jucat de ziua sa a fost CFR Cluj – Astra Giurgiu, disputat pe 16 februarie 2019 și încheiat 1-1. Ciprian a fost integralist în partida în care Andrei Mureșan a deschis scorul pentru gazde (min. 53), iar Risto Radunovic a egalat pentru Astra (min. 73) din pasa lui Denis Alibec. Este, deci, singura oară când Deac a avut meci de ziua lui, incluzând aici și jocurile din cupele europene.

ADVERTISEMENT

Premieră: cu Lazio, Deac joacă un meci european pe 16 februarie. A fost aproape acum 3 ani, pe 20 februarie 2020, când a marcat în CFR – Sevilla 1-1!

Și apropo de meciurile din Europa ale echipelor unde a jucat Deac. Niciodată nu s-a întâmplat ca decarul ardelenilor să joace pe 16 februarie. În februarie 2013, CFR Cluj a avut dubla cu Inter (0-2 și 0-3) pe 14 și 21 februarie, dar Deac a fost accidentat.

Peste 7 ani, în februarie 2020, chiar înainte de pandemie, CFR Cluj a avut dubla de foc cu Sevilla. Pe 20 februarie 2020, la 4 zile după ce Ciprian a împlinit 34 de ani, a fost 1-1 la Cluj între cele două. Scorul a fost deschis de Deac, din penalty, în minutul 59, spaniolii egalând prin En-Nesyri în minutul 82.

ADVERTISEMENT

La returul din 27 februarie, am avut acel 0-0 frustrant, cu gol nevalidat la Traore, cu regula golului de aur încă validă și astfel eliminarea CFR-ului în fața echipei ce avea să câștige Europa League! Acum a venit timpul ca Deac chiar să joace și în Europa de ziua lui. O va face la 37 de ani!

  • 26 de meciuri și 4 goluri are Ciprian Deac pentru echipa națională, ultima prezență pe 14 octombrie 2020, la 0-1 cu Austria în Nations League
  • 15 trofee are Deac în carieră: 7 titluri, 2 Cupe și 5 Supercupe cu CFR Cluj, plus o Cupă a Germaniei cu Schalke (2011)
ADVERTISEMENT

Ce cadou așteaptă Ciprian Deac după Lazio – CFR Cluj de pe „Olimpico”: „Vreau un rezultat care să ne dea șanse de calificare la meciul retur”

Ciprian Deac nu ține astfel de statistici. Chestionat de FANATIK după sosirea la Roma vizavi de faptul că turul cu Lazio se joacă de ziua lui, jucătorul a fost tranșant.

Crede-mă, nici nu știu dacă am avut meciuri chiar de ziua mea… Îmi spui de acel 1-1 cu Astra, îmi amintesc de meci, dar nu mai știam că s-a jucat chiar pe 16 februarie!” – Ciprian Deac

În ceea ce privește cadoul fotbalistic pe care-l așteaptă la împlinirea a 37 de ani, veteranul CFR-ului nu stă prea mult pe gânduri. „Îmi doresc să facem un joc bun, să dăm totul și să plecăm de aici cu un rezultat bun. Asta înseamnă un scor care să ne dea șanse de calificare pentru returul de la Cluj. Ăsta e cadoul pe care-l aștept”, a dezvăluit Deac pentru FANATIK.

Ar fi și un prim pas pentru obținerea primei de 200.000 de euro pe care patronul Neluțu Varga a promis-o jucătorilor și staff-ului lui Dan Petrescu, așa cum a anunțat site-ul nostru în exclusivitate.

  • 3.000.000 de euro este suma pe care Schalke a plătit-o în 2010 pentru transferul lui Ciprian Deac. CFR l-a „repatriat” peste 2 ani cu 700.000 de euro
  • 533 de meciuri are Deac în toată cariera la echipele de club, din care 423 de partide și 81 de goluri doar pentru CFR Cluj
ADVERTISEMENT