Fotbal intern

La 4 ani de la golul lui Ekeng în semifinala cu FCSB, avem iar „Derby de România“ în Cupă. Video

10.06.2020 | 12:44
La 4 ani de la golul lui Ekeng in semifinala cu FCSB avem iar Derby de Romania in Cupa Video
ADVERTISEMENT

Dinamo şi FCSB se vor întâlni în semifinalele Cupei României, turul fiind programat pentru 24 iunie, iar returul pe 8 iulie. Ultimul duel între cele două în această fază a competiţiei a fost în urmă cu 4 ani, când Dinamo se impunea graţie golurilor marcate în deplasare.


  • Cota BETANO CFR Cluj – FCSB: 6,15 pentru scor corect 1-1 – vezi toate cotele aici (P)


4 ani de la singurul gol al lui Ekeng pentru Dinamo. L-a marcat în semifinala de Cupă contra FCSB

Pe 3 martie 2016, la 20:30, începea meciul tur al semifinalei dintre Dinamo şi FCSB. Pe stadionul din „Ştefan cel Mare“, FCSB-ul condus de Laurenţiu Reghecampf venea să-şi răpună rivala tradiţională. În cele din urmă, deşi „roş-albaştrii” au avut mai multe ocazii, partida s-a încheiat la egalitate, 0-0. Soarta calificării se decidea în retur.

ADVERTISEMENT

În retur, 20 aprilie, pe Arena Naţională, în faţa a 25 de mii de spectatori, FCSB  a preluat conducerea în minutul 17 prin golul lui Enache. În minutul 43, Bourceanu vedea direct cartonaşul roşu pentru o intrare urâtă la Gnohere. Pe tunelul care duce la vestiare a fost eliminat şi Reghecampf, pentru proteste.

La starul reprizei secunde, Patrick Ekeng reuşea singurul lui gol în tricoul lui Dinamo, un trasor senzaţional care s-a oprit în vinclul porţii lui Cojocaru. Chipciu a făcut 2-1 pentru FCSB, iar Puljic a închis tabela în minutul 75, calificând-o pe Dinamo în finală.

ADVERTISEMENT

GOLUL lui Ekeng:

Rezumatul meciului:

La numai două săptămâni după acest meci, pe 6 mai 2016, Patrick Ekeng se stingea din viaţă, în tricoul echipei Dinamo. Într-o partidă cu Viitorul, mijlocaşul camerunez s-a prăbuşit pe gazon, iar la scurt timp a decedat.

Pe 17 mai, Dinamo a disputat finala contra lui CFR Cluj. Bulversaţi de moartea colegului lor, survenită cu 11 zile înaintea jocului decisiv, „câinii“ au reuşit totuşi să conducă la pauză cu 2-0 prin golurile lui Gnohere (23, penalty) şi Bicfalvi (35). CFR Cluj a egalat la 2, iar deznodământul a fost stabilit prin lovituri de departajare. Singurul care a ratat a fost Dorin Rotariu, iar Dinamo a pierdut finala.

ADVERTISEMENT

Duelul din semifinalele 2014

FCSB şi Dinamo s-au luptat pentru un loc în finala Cupei şi în sezonul 2013-2014. Atunci a avut câştig de cauză formaţia patronată de Gigi Becali.

A fost 5-2 pentru FCSB, în meciul tur de pe Arena Naţională. Au marcat: Latovlevici (22), Varela (39), Chipciu (43), Cr. Tănase (45+2) şi Keşeru (78), respectiv Dorin Rotariu (32) şi Vali Lazăr (53).

ADVERTISEMENT

La retur, cele două au terminat la egalitate, 1-1, FCSB deschizând scorul, în minutul 22, prin Cristi Tănase. Egalarea dinamoviştilor a fost adusă de Cosmin Matei, pe final de meci, în minutul 87.

În total, de-a lungul timpului, „Derby de România“ a avut 26 de episoade în Cupa României. Dinamo a câştigat opt dintre ele, 3 au fost remize, iar 15 s-au încheiat în favoarea roş-albaştrilor.

ADVERTISEMENT