Sporturi

La 40 de ani, Francesca Piccinini vrea să câștige Champions League! Frumoasa voleibalistă nu se gândește la retragere. Galerie foto

02.03.2019 | 14:11
Francesca Piccinini, a împlinit 40 de ani la începutul lui 2019, dar nu se gândește încă la retrgere, iar obievtivul pentru acest sezon este câștigarea pentru a șaptea oară a trofeului Champions League

Cea mai titrată și probabil cea mai sexy voleibalistă a ultimelor două decenii, Francesca Piccinini, a împlinit 40 de ani la începutul lui 2019, dar nu se gândește încă la retrgere, iar obievtivul pentru acest sezon este câștigarea pentru a șaptea oară a trofeului Champions League. Superba jucătoare italiană, care acum evoluează la Novara, a fost sărbătorită cum se cuvine în Peninsulă, iar cotidianul Gazzetta dello Sport a realizat un interviu eveniment cu ea.

Francesca Piccinini e cu gândul la Champions League, nu la retragere

Cât de mult te-ai schimbat de la debutul la 14 ani în voleiul de performanță?

– M-am schimbat foarte mult și nu în rău. Atât fizic, dar mai ales mental. Capul Francescăi din 1993 a dispărut, am devenit mai conștientă de ceea ce fac și am mai multă experiență. În schimb, am rămas aceeași fetiță care se distrează de fiecare dată când merge la sala de sport pentru antrenament sau meci.

De care trofeu ești mai apropiată?

– Am obținut multe victorii și de toate sunt legată într-un fel sau altul. Însă, aurul mondial câștigat cu naționala la Berlin în 2002 este ceva fantastic. Un altul este titlul național obținut cu Novara în 2017, primul din istoria clubului. Nu în cele din urmă este cea de-a șasea Ligă a Campionilor pe care am cucerit-o în 2016 cu Pomi Casalmaggiore, deși eram cotate cu ultima șansă în Final Four.

Francesca Piccinini alături de iubitul său Gabriele Schembari
Francesca Piccinini alături de iubitul său Gabriele Schembari

Aventura braziliană

La sfârșitul anilor ’90 ai decis să mergi în Brazilia. Acum ai mai face aceeași alegere?

– Nu aș schimba nimic și nici nu regret acea alegere. M-am dus în cel mai puternic campionat din acel moment, în țara care domina voleiul atunci. Însă eu nu aveam decât 20 de ani și mă aflam în celălalt capăt al lumii. Probabil că dacă ar fi existat tehnologia din ziua de astăzi aș fi rămas mi mult timp acolo. Le duceam dorul celor dragi de acasă.

Ai avut o viață interesantă și în afara terenului de volei. Ai pozat într-un calendar sexy în 2004…

– Și nu numai atât. Am jucat într-un film și am realizat o emisiune de televiziune.

În viitor te vezi în lumea divertismentului?

– Încă mă mai gândesc la volei, dar dacă în viitor voi mai avea ocazia mi-ar plăcea să apar în două emisiuni: MasterChef și Dansând cu stelele.

Francesca Piccinini a pozat pentru celebra revistă Playboy
Francesca Piccinini a pozat pentru celebra revistă Playboy

”Din 1993, voleiul a devenit mult mai spectaculos”

În 2005 ți-ai lansat autobiografia. Nu crezi că după 14 ani cartea ar trebui actualizată?

– Mulți oameni mi-au spus acest lucru, dar cred că nu este momentul pentru o biografie definitivă. Dar, în viitor, de ce nu… Aș putea să mai adaug multe capitole. Pentru fani, pentru mine, dar mai ales pentru fetele tinere care vor să-mi calce pe urme și își doresc să afle cât mai multe lucruri despre mine.

Din 1993, voleiul a suferit o mulțime de modificări. Îți plac aceste schimbări?

– M-am adaptat destul de repede și sunt de acord cu ele. Jocul a devenit mult mai spectaculos și durează mult mai puțin.

Ce cadou îți dorești pentru acest sezon?

– Mi-ar plăcea să câștig ceva, dar nu este ceva care să mă macine zi de zi. Dacă ar veni a șaptea Ligă a Campionilor, nu ar fi rău.

Cine este Francesca Piccinini

S-a născut la 10 ianuarie 1979 în localitatea Massa din Toscana. Are în palmares un titlu mondial, două titluri europene și câte un success în World Grand Championship Cup și FIVB World Cup cu naționala Italiei. La nivel de club, a câștigat de 6 ori Liga Campionilor (de 5 ori cu Bergamo și o dată cu Pomi Casalmaggiore), de 5 ori titlul național, de 3 ori Supercupa Italiei și de 4 ori Cupa.

”Încă mă mai gândesc la volei, dar dacă în viitor voi mai avea ocazia mi-ar plăcea să apar în două emisiuni: MasterChef și Dansând cu stelele” – Francesca Piccinini

6 trofee a cucerit Francesca Piccinini în Liga Campionilor