Fotbal international

Ronaldinho, chemat să revină pe teren! Ar putea juca într-un campionat exotic din Europa

18.07.2019 | 17:06
Ronaldinho chemat sa revina pe teren Ar putea juca intrun campionat exotic din Europa

Fosta mare glorie a Brazilie și a Barcelonei de acum un deceniu, Ronaldinho, ar putea reveni pe teren în această vară! Cel supranumit Dințosul își anunțase anul trecut retragerea din activitatea competițională la vârsta de 39 de ani, dar șefii clubului maltez Birkirkara speră să îl poată convinge să revină asupra deciziei și să semneze un contract pe un sezon cu echipa lor.

La 40 de ani Ronaldinho ar putea reveni pe teren la o echipă dintr-un campionat exotic în Europa

Ar fi cea mai spectaculoasă mișcare a acestei veri, pentru că indiferent de faptul că a schimbat prefixul cu cifra 4 Ronaldinho rămâne un VIP în lumea balonului rotund și să meargă să semneze pentru un club atât de mic ar reprezenta o imensă lovitură de imagine pentru Birkirkara, echipă de tradiție și cu multe trofee în fotbalul maltez, dar care sezonul trecut a încheiat abia pe locul 7.

Michael Valenza, directorul sportiv al celor de la Birkirkara a explicat publicației Times of Malta modul în care se poate transforma în realitate o astfel de manevră. Birkirkara a mai avut cu câțiva ani în urmă pe italianul Fabrizio Miccoli pe același sistem, italianul aducând o victorie incredibilă în  preliminarii de Europa League contra lui West Ham United.

Ronaldinho ar urma să joace la Birkirkara acolo unde a fost legitimat acum câțiva ani și italianul Fabrizio Miccoli (foto)

Birkirkara l-a avut pe italianul Fabrizio Miccoli

Valenza a recunoscut faptul că sunt în tratative avansate cu cei din anturajul brazilianului și că acestuia îi surâde ideea de a reveni pe gazon la un club mic, într-un campionat care nu e de top. Negocierile sunt destul de avansate, dar ele implică în afacere și prezența unei importante companii care ar sponsoriza venirea lui Ronaldinho în insulă în privința salariului.

Valenza recunoaște că ar fi o imensă lovitură de imagine în plan de marketing, pentru că și dacă are 40 de ani Ronaldinho face parte oricum din Top 50 all time al sportului cu balonul rotund. Cu peste un deceniu în urmă o astfel de manevră a făcut și clubul din San Marino Tre Fiori, care l-a legitimat pentru câteva săptămâni pe fosta glorie din apărarea Romei, brazilianul Aldair.

Tags: