Life

La 15 ani de la moartea lui Adrian Pintea, soția lui a dezvăluit de ce s-a stins marele actor. O decizie banală i-a fost fatală

Soția lui Adrian Pintea, dezvăluiri despre motivul decesului marelui actor, la 15 ani de la moartea sa. Decizia banală care i-a adus sfârșitul.
10.05.2023 | 07:21
La 15 ani de la moartea lui Adrian Pintea sotia lui a dezvaluit de ce sa stins marele actor O decizie banala ia fost fatala
La 7 ani de la moartea lui Adrian Pintea, soția lui a dezvăluit motivul decesului marelui actor. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Soția lui Adrian Pintea a dezvăluit de ce s-a stins din viață marele actor, la 15 ani de la moartea sa. O decizie banală i-a adus sfârșitul, la o vârstă deloc înaintată. Au trecut aproape 16 ani de când actorul a trecut în neființă.

La 15 ani de la moartea lui Adrian Pintea, soția lui a dezvăluit motivul decesului marelui actor

Adrian Pintea a murit pe 8 iunie 2007, la vârsta de doar 52 de ani. Actorul și-a făcut un implant dentar, în urma căruia s-a ales cu septicemie. Era complexat de dantura sa și își dorea să aibă dinții perfecți, precum actorii de la Hollywood. Din păcate, această decizie i-a adus sfârșitul.

ADVERTISEMENT

La șapte ani de la decesul actorului, soția acestuia a publicat o carte în care a inclus și câteva imagini cu el în suferință, în ultimele zile din viață. Fotografiile au fost realizate după ce Adrian Pintea a făcut o infecție dentară severă și i-a cerut partenerei de viață să-l pozeze așa, crezând că se va vindeca.

Partenera actorului a fost foarte criticată. Mulți au crezut că aceasta i-ar fi interzis accesul la tratamentul medical. Timp de nouă luni, înainte să moară, Adrian Pintea a stat închis în casă. Chiar și atunci când ieșea, avea grijă să nu fie recunoscut.

ADVERTISEMENT

“Trăsăturile de o frumuseţe virilă, aproape perfecte ale soţului meu erau de nedesluşit din cauza unui edem facial şi palpebral masiv şi unor echimoze extinse, apărute în urma unui lifting de sinusuri maxilare, intervenţie chirurgicală realizată la nivelul cavităţii bucale în vederea unui viitor implant dentar.

Soţul meu era de-a dreptul mutilat. Pentru un actor de talia lui, ce putea fi mai dureros, mai traumatizant decât faptul că aproape un an de zile să nu poată filma sau juca într-o piesă de teatru?

ADVERTISEMENT

Ieşea din casă cu faţa acoperită de ochelari şi un imens fular roşu, pentru a nu fi recunoscut, deşi oricum ar fi fost imposibil să te gândeşti că putea fi Adrian Pintea! Ieşea din casă doar dacă era necesar, în rest, a stat închis în apartament timp de aproape 9 luni, împreună cu câinele nostru Haiduc”, a scris Lavinia Pintea în cartea sa, potrivit dcnews.ro.

Arian Pintea, o carieră de succes

De-a lungul timpului, Adrian Pintea a jucat în numeroase filme și piese de teatru. S-a înscris la IATC în 2024, facultate pe care a absolvit-o în 2024. A urcat pe scenă încă din perioada studiilor. Marea lovitură a dat-o în 1980, atunci când a jucat în “Iancu Jianu zapciul”, apoi în 1981, cu “Iancu Jianu haiducul”, în regia regretatului Dinu Cocea.

ADVERTISEMENT

A fost angajat al Teatrului Nottara din București, iar rolurile sale au stârnit mereu aplauzele publicului. A interpretat și alte personaje celebre din literatura lui Shakespeare, cum ar fi Hamlet, Romeo sau Henric al IV-lea.

Totodată, Adrian Pintea a fost și profesor doctor de actorie la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “Ion Luca Caragiale” din București. Datorită trăsăturilor fizice, multe studente au fost atrase de el.

Una dintre acestea, Laura Jianu, care era, inițial, studentă la clasa lui Alexandru Repan s-a îndrăgostit foarte tare de el. Tânăra s-a transferat apoi la clasa Olgăi Tudorache, acolo unde Adrian Pintea era asistentul regretatei actrițe.

După absolvirea facultății, Laura s-a căsătorit și a plecat în Anglia, iar povestea lor a luat sfârșit. La vremea respectivă, actorul era deja separat de soția sa, Silvia Mihaela, după care au divorțat. A întâlnit-o pe Lavinia Tatomir atunci când el avea 43 de ani, iar ea 16. Era fiica medicului actorilor de la Teatrul Național din Craiova.

Diferența de vârstă dintre cei doi era de aproape 27 de ani. În 2000, Lavinia Tatomir, care abia intrase la Medicină, și-a unit destinul cu cel al lui Adrian Pintea.

ADVERTISEMENT
Tags: