Life

La cât a ajuns averea Regelui Charles. Este mult mai bogat decât regretata Regina Elisabeta

Ce avere are Regele Charles de când a ajuns pe tronul Marii Britanii. Monarhul a depășit-o cu 10 milioane de lire sterline pe regretata sa mamă, Regina Elisabeta.
21.05.2024 | 17:46
La cat a ajuns averea Regelui Charles Este mult mai bogat decat regretata Regina Elisabeta
Ce avere are Regele Charles de când a ajuns pe tronul Marii Britanii. Sursa foto: Hepta, Pixabay
ADVERTISEMENT

Nu au trecut nici măcar doi ani de zile de când Regele Charles a urcat pe tronul Marii Britanii și deja se poate lăuda cu o reușită. În prezent, averea monarhului a crescut considerabil și a depășit-o pe mama sa, regretata Regina Elisabeta a II-a.

Regele Charles, mai bogat decât mama sa, regretata Regina Elisabeta a II-a

Motiv de bucurie pentru Regele Charles. Monarhul Marii Britanii tocmai ce a înregistrat o urcare substanțială în topul celor mai bogați 350 de oameni din Regatul Unit. Până acum, acesta se situa pe locul 263. Anul 2024 îl găsește direct pe poziția 258.

ADVERTISEMENT

Averea Regelui Charles a crescut cu 10 milioane de lire sterline. Această creștere îl face pe monarh mult mai bogat decât mama sa, regretata Regina Elisabeta.

Potrivit Sunday Times Rich List, monarhul nu ar fi ajuns pe această poziție în top și dacă nu ar fi fost încoronat rege al Marii Britanii. Valorile proprietăților sale au crescut vertiginos, însă, indirect, Regina Elisabeta are o mare contribuție la asta.

ADVERTISEMENT

Averea Regelui Charles a crescut după ce în posesia sa au intrat proprietățile Sandringham și Balmoral. Înainte de a ajunge la el, cele două proprietăți impresionante i-au aparținut mamei sale.

Potrivit celor de la Sunday Times, în momentul în care a fost calculată averea Regelui Charles, au fost luate în considerare numai proprietățile și bunurile personale. Ceea ce a primit după ce a fost încoronat, precum ducatul Lancaster și Crown Estate au fost scoase din calcul.

ADVERTISEMENT

Ce avere are, de fapt, Regele Charles

Regele Charles se poate lăuda, așadar, cu faptul că averea sa a depășit-o pe cea a Reginei Elisabeta. În 2022, se estima că averea regretatei regine ajungea la 370 de milioane de lire sterline. Acum, Regele Charles este mai bogat cu 10 milioane, adică are o avere de 380 de milioane de lire sterline.

Marea Britanie pare că este regatul miliardarilor. Aici, locuiesc peste 350 de persoane ale căror averi calculate ajung la peste 794 de miliarde de lire sterline. În ciuda faptului că suma este fabuloasă, studiile arate că până și miliardarii au sărăcit din cauza inflației.

ADVERTISEMENT

În momentul de față, Regele Charles este mult mai preocupat de starea sa de sănătate decât de avere. Așa cum știe deja toată lumea, monarhul a fost diagnosticat cu cancer. În prezent, aceasta urmează un tratament și luptă împotriva bolii.

Potrivit medicilor, recuperarea Regelui Charles merge foarte bine. Evoluția sa este una semnificativă, ceea ce dă speranțe atât cadrelor medicale, cât și familiei monarhului.

ADVERTISEMENT