News

La cât a ajuns rata de infectare cu coronavirus în România. Avertismentul unui epidemiolog: “Putem ajunge la măsuri mai drastice decât până acum”

20.05.2020 | 17:51
La cat a ajuns rata de infectare cu coronavirus in Romania Avertismentul unui epidemiolog Putem ajunge la masuri mai drastice decat pana acum
ADVERTISEMENT

Factorul de infectare cu coronavirus în România a scăzut sub valoarea de 1 la mijlocul lunii mai, ceea ce înseamnă că virusul a slăbit în intensitate pe teritoriul țării noastre. Menținerea acestei valori înseamnă o controlare a pandemiei.

Factorul de infectare cu coronavirus în România a scăzut sub 1. După ce valori se pot lua măsuri drastice

Rata de transmitere a noului coronavirus în România este acum de 0,87. Pentru ca țara noastră să nu aibă probleme cu o nouă explozie a epidemiei, ar fi bine ca acesta să rămână la acest nivel și după măsurile de relaxare sau măcar să nu crească.

ADVERTISEMENT

Vicepreședintele Societății Române de Microbiologie dezvăluie că menținerea nivelului de sub 1 al acestui factor este foarte important în perspectiva relaxării măsurilor de izolare din țara noastră. În caz contrar, dacă vom asista la creșterea lui, alte măsuri drastice se pot impune.

”Curba e favorabilă și dacă ținem cont de numărul ”R” (factorul de infectare). Noi am plecat de la un 1,87 și am ajuns în 15 mai la 0,87 ceea ce înseamnă că toate măsurile au fost corecte și populația nu s-a sacrificat de pomană.

ADVERTISEMENT

Un R mai mare de 1 arată că virusul susține epidemia să se dezvolte. Sub 1, epidemia începe să gâfâie și să se apropie de final.

De noi depinde dacă ea se va stinge sau dacă va reveni în putere, peste 1, la măsuri mai drastice decât până acum”, a spus vicepreședintele Societății Române de Microbiologie, la Digi 24.

ADVERTISEMENT

Evoluția epidemiei din România, pe un trend pozitiv

După media de 300-350 de cazuri de luna trecută, epidemia de COVID-19 din țara noastră a slăbit în intenistate, iar acum asistăm la sub 200 de cazuri pe zi.

”Situația este în curs de îmbunatățire. Pe 19 martie am avut 17 infecții noi, pe 11 aprilie am avut 523 de infecții noi, probabil că acolo a fost vârful.

ADVERTISEMENT

A urmat o coborâre și iată că am ajuns pe 18 la 165 de cazuri noi. Ieri a fost o scădere, iar acum o ușoară creștere”, a mai spus oficialul Societății Române de Microbiologie la postul citat.

Ultimul raport al Grupului de Comunicare Strategică a anunțat 196 de noi cazuri de infectare cu COVID-19 în România. Totalul a ajuns astfel la 17.387 de bolnavi de la startul pandemiei.

ADVERTISEMENT
Tags: