News

La cât timp vor circula metrourile după 15 mai. Ministrul Transporturilor anunță măsurile Metrorex

08.05.2020 | 08:40
ADVERTISEMENT

Începând cu data de 15 mai mai multe restricții vor fi ridicate, iar circulația populației în București se va face liber, iar în aceste condiții Metrorex a anunțat la cât timp vor circula metrourile.

La cât timp vor circula metrourile după 15 mai

Conform Mediafax, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat că Metrorex pregătește măsuri de siguranță pentru a fi evitată aglomerația și a precizat la cât timp vor circula metrourile după 15 mai.

ADVERTISEMENT

”Vom avea o discuție clară despre măsurile pe care le vom lua pe fiecare mod de transport în parte, începând cu data de 15 mai, Suntem pregătiți să luăm măsuri, inclusiv la metrou”, a declarat Bode.

Ministrul Transporturilor a precizat că a cerut sprijinul Ministerului Afacerilor Interne în asigurarea tuturor condițiilor de siguranță la intrarea la metrou.

ADVERTISEMENT

”Comisia Europeană va veni cu un set de recomandări”

”În stații, de asemenea, se păstrează distanța. Noi venim cu maximum de trenuri posibil în această perioadă, astfel că timpii de așteptare să fie de 2-3 minute în cel mai bun caz și de 6-7 minute în cel mai pesismist scenariu”, a spus Bode.

Ministrul a afirmat că în zilele următoare va fi întocmit un set de reguli clare pentru fiecare mijloc de transport în comun, astfel încât cetățenii să știe ce trebuie să facă în fiecare caz în parte.

ADVERTISEMENT

”Toate statele memebre au solicitat o propunere din partea Comisiei Europene, un set de recomandări caresă fie aplicat unitar. Credem că, până la 15 mai, Comisia Europeană va veni cu acest set de recomandări”, a încheiat Lucian Bode.

Societatea de Transport București anunță noi reguli de circulație cu mijloacele de transport în comun. Accesul în mijloacele STB va fi limitat, astfel încât călătorii vor putea ocupa numărul de scaune din autobuze, troleibuze și tramvaie, precum și un rând în picioare, respectând distanța reglementată, de 1,5 metri.

ADVERTISEMENT

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că  starea de urgență va fi înlocuită cu starea de alertă și a precizat că mai multe activități se vor redeschide începând din 15 mai. În spațiile închise și în mijloacele de transport în comun, românii sunt obligați să poarte mască de protecție.

ADVERTISEMENT