Life

La câte grade se coace somonul. Doar așa va ieși fraged și suculent

La câte grade recomandă bucătarii cu experiență să coci somonul. Acesta este, de fapt, secretul unui preparat fraged și bine gătit.
05.02.2025 | 00:27
La cate grade se coace somonul Doar asa va iesi fraged si suculent
Care este temperatura optimă de coacere a somonului. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

La ce temperatură se coace somonul. Gospodinele care vor ține cont de această recomandare se vor putea lăuda cu un somon fraged, suculent și suficient de bine gătit.

La câte grade este recomandat să coci somonul

Somonul este, fără doar și poate, o adevărată delicatesă. Gospodinele care vor să se bucure din plin de gust său, optează mereu pentru varianta de a-l prepara la cuptor.

ADVERTISEMENT

Somonul la cuptor este simplu de gătit, însă, pentru un rezultat desăvârșit, este important să se țină cont de temperatura de coacere. Cei care țin cont de acest interval vor observa că somonul va fi crocant la exterior și fraged la interior.

De obicei, somonul se gătește foarte repede. Totuși, există riscul de a-l arde dacă setezi temperatura greșit la cuptor. În astfel de situații, preparatul nu mai poate fi consumat și cu siguranță nu este ceea ce îți dorești.

ADVERTISEMENT

Potrivit bucătarilor cu experiență, somonul se coace cel mai bine la 150 de grade. În acest fel, va fi suficient de fraged, de suculent și va fi gătit perfect.

Dacă alegi să gătești somonul în tigaie, trebuie să știi că acesta este un pește destul de pretențios. Este recomandat ca focul să fie mic, deoarece un foc ridicat îi poate elimina umiditatea din interior și îl poate usca.

ADVERTISEMENT

Care sunt beneficiile consumului de somon, potrivit nutriționiștilor

Somonul este unul dintre cele mai delicioase, dar și sănătoase tipuri de pește. Acesta are puține calorii și poate fi consumat alături de garnituri de legume sau alte ingrediente.

Deoarece este sărac în calorii, somonul este recomandat persoanelor care sunt la dietă. Dincolo de faptul că ajută la menținerea unei greutăți optime, somonul contribuie și la funcționarea corespunzătoare a inimii.

ADVERTISEMENT

Potrivit nutriționiștilor, consumul regulat de somon îmbunătățește sistemul osos și reduce inflamația din corp. De asemenea, somonul este o sursă excelentă de acizi grași Omega-3, iar consumul său reduce riscul de boli neurodegenerativ.

Datorită faptului că este bogat în vitamina E, somonul ajută la menținerea elasticității pielii. Acest tip de pește conține și proteine și biotine, ambele contribuind semnificativ la un păr strălucitor și sănătos.

ADVERTISEMENT