Life

La ce distanță se plantează roșiile în grădină. Metoda eficientă prin îți asiguri o recoltă bogată

Cum se plantează roșiile în grădină. Distanța pe care trebuie să o păstrăm. Metoda aplicată de agricultori pentru o recoltă bogată.
28.05.2023 | 10:00
La ce distanta se planteaza rosiile in gradina Metoda eficienta prin iti asiguri o recolta bogata
Cum cultivăm corect răsadurile de roșii. Sursa foto: DeGradina
ADVERTISEMENT

Cele mai bune roșii sunt cele din grădina proprie, deoarece sunt mai gustoase și mai sănătoase, în mod cert. Ca să le plantezi și să ai o recoltă bogată, trebuie să știi să faci acest lucru cu multă grijă și, foarte important, să păstrezi o distanță între ele.

Plantarea corectă a roșiilor. Ce distanță trebuie păstrată între aceste legume

Niciodată agricultorii nu au dat greș cu ”trucul” pe care-l folosesc de mulți ani atunci când pun în pământ răsaduri de roșii. Metoda lor, însă, nu o cunosc foarte mulți oameni, dar o poți descoperi din rândurile următoare și așa vei reuși la rândul tău să ai o recoltă care te va încânta.

ADVERTISEMENT

Primăvara este perioada când se pot planta roșiile, iar cum luna mai este ultima specifică anotimpului, ai face bine să profiți de ultimele zile care au mai rămas din el. Sunt persoane care cultivă răsadurile cu aceste legume în două tranșe.

Concret, unii producători pun în pământ roșiile în primăvară, la începutul lui mai, fiindcă temperaturile sunt unele nici prea calde, nici prea reci, potrivite pentru formarea primelor rezultate. A doua etapă în care mai plantează este iunie.

ADVERTISEMENT

De asemenea, pentru cei la început de drum, aflați că răsadurile de roșii se cultivă manual, căci nu s-a inventat până în prezent o ustensilă specială. Până la prima frunză se introduc în pământ tulpinile, iar ca roadele să fie pe măsura așteptărilor, trebuie să se țină cont de o distanță.

Agricultorii au observat că roșiile așezate unele lângă altele nu cresc la fel de mari și frumoase ca cele între care există un spațiu suficient. Distanța potrivită este de 30-40 de centimetri între răsaduri, pe rând, și de 70-40 de centimetri, între rânduri.

ADVERTISEMENT

Schema de plantare a roșiilor în grădină și în câmp deschis

În procesul de cultivare a roșiilor, producătorii țin cont și de metoda ”schemei de plantare în grădină și în câmp deschis”. La ce se referă, de fapt? Adică trebuie să ții cont de soiul de tomate pe care dorești să-l introduci în sol și să calculezi spațiul.

Drept urmare, în cazul soiurilor cu creștere determinată, se selectează o valoare de 80-100 centimetri pentru distanța între rânduri, iar cultivarea răsadurilor va fi pe rând, la o spațiu de 30-40 de centimetri. Această schemă se numește ”plantarea roșiilor cu distanță egală între rânduri”.

ADVERTISEMENT

Mai există și ”schema de plantare a roșiilor în benzi”. Adică rândurile duble se grupează, se păstrează o distanță de 90-120 de centimetri, iar distanța dintre răsaduri este de 60-70 de centimetri. Agricultorii spun despre acest ”truc” faptul că le ușurează munca pentru roșiile ce vor răsări pe araci sau spaliere.

ADVERTISEMENT
Tags: