La ce distanță trebuie ținut telefonul mobil când dormi. Sfatul pe care îl oferă medicul Vlad Ciurea tuturor celor care au un astfel de obicei.
Telefonul mobil a devenit indispensabil. Acest dispozitiv este aproape ca o extensie a noastră și, uneori, ne este imposibil să îl lăsam jos din mână.
Există persoane care nici măcar nu pot dormi departe de telefon. Specialiștii trag un semnal de alarmă și susțin că acest obicei este nociv pentru organism.
Medicul Vlad Ciurea a subliniat faptul că nu este deloc recomandat să dormim cu telefonul lângă noi. Ba mai mult, există o distanță la care telefonul ar trebuie să stea față de noi în momentul în care ne odihnim.
Potrivit medicului Vlad Ciurea, telefonul mobil ar trebui să stea în altă cameră atunci când ne odihnim. Dacă acest lucru nu este posibil, este recomandată măcar respectarea distanței de 3-4 metri față de noi, în timpul somnului.
”Telefonul e o sursă de radiații, este bine să îl ținem la distanță, de ce să forțăm? Cei care țin telefonul la capul patului se trezesc mai puțin odihniți decât cei care îl țin la distanță, dacă nu putem în altă cameră, măcar la 3-4 metri distanță.”, a declarat prof. dr. Vlad Ciurea, la RomâniaTV.
Telefoanele mobile sunt mai periculoase decât ne-am aștepta. Chiar și atunci când nu sunt utilizate, acestea emit diverse unde radio prin Bluetooth sau Wi-Fi.
Aceste unde mai poartă denumirea de radiații electromagnetice și pot deveni o amenințare pentru sănătate. Cei care se expun pe termen lung la astfel de radiații, se pot confrunta cu diverse afecțiuni.
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, radiațiile emise de telefonul mobil fac parte din Grupul 2B. Mai exact, expunerea pe termen lung la acest tip de radiații poate crește riscul de cancer.
”Telefoanele emit radiații. Sunt periculoase și pentru femei și pentru bărbați. Trebuie ținut la distanță. În niciun caz lângă inimă! Vă rog frumos, seara, nu dormiți cu telefonul în pat!”, a spus prof. dr. Vlad Ciurea, în cadrul podcast-ului moderat de Cătălin Măruță.