News

La ce licee din Capitală mai sunt locuri libere după prima etapă de înscrieri. ISMB a publicat lista

În cursul acestei zile, Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) a publicat lista cu locurile rămase libere la licee după prima etapă de înscrieri.
21.07.2022 | 20:31
La ce licee din Capitala mai sunt locuri libere dupa prima etapa de inscrieri ISMB a publicat lista
ISMB a anunțat la ce licee din Capitală mai sunt locuri libere. Lista oficială. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Vești bune pentru elevii din București care mai caută locuri la liceu. După prima etapă de înscrieri, mai sunt locuri libere.

ISMB a anunțat la ce licee din Capitală mai sunt locuri libere. Lista oficială

Oficialii din cadrul Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB) anunță că în mai multe licee din Capitală au rămas locuri libere.

ADVERTISEMENT

”Au rămas locuri la licee unde s-a intrat cu medii mari pentru că unii elevi nu s-au prezentat la înscrieri, s-au dus fie la privat, fie înafară să studieze”, explică inspectorul general școlar Vlad Drinceanu, pentru Edupedu.ro.

Pe site-ul ISMB a fost publicată lista cu locurile disponibile la liceele din București, după înscrieri. Sunt 660 de licee teoretice, dar și profesionale și private.

ADVERTISEMENT

În cazul celor de stat teoretice, unde s-a intrat cu medii peste 9, sunt disponibile câte 1, 2 sau cel mult 5 locuri pe profil, mai notează sursa citată.

Iată, mai jos, lista cu locurile rămase libere la liceele din Capitală după prima etapă de înscrieri:

ADVERTISEMENT

În județul din vecinătate, Ilfov, sunt 159 de locuri libere în 16 licee. Lista o găsiți pe site-ul inspectoratului școlar Ilfov.

Când are loc etapa a 2-a de repartizare la liceu

Conform Ministerului Educației, cererile de înscriere pentru cea de-a 2-a etapă de admitere la liceu se depun în perioada 1-3 august. Iată, mai jos, calendarul oficial:

ADVERTISEMENT

25 iulie 2022: Afișarea centrului de admitere, a situației locurilor rămase libere, inclusiv a celor destinate candidaților rromi, precum și a celor destinate candidaților cu CES, a locului de desfășurare și a graficului probelor de aptitudini sau de verificare a cunoștințelor de limbă modernă ori maternă;

26 iulie 2022: Înscrierea candidaților pentru probele de aptitudini sau probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă, inclusiv a candidaților pe locurile speciale pentru rromi și a candidaților pentru locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă;

27–28 iulie 2022: Desfășurarea probelor de aptitudini sau a probelor de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă;

28-29 iulie 2022: Afișarea rezultatelor la probele de aptitudini și la probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă și rezolvarea eventualelor contestații.

1-3 august 2022: Primirea cererilor de înscriere a candidaților care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen, a candidaților care au fost respinși la liceele / clasele care au organizat probe de aptitudini și a candidaților care au susținut probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau de limbă maternă în etapa a doua, precum și a candidaților care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat, inclusiv a candidaților pe locurile speciale pentru rromi și a candidaților pentru locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă.

4-5 august 2022: Repartizarea candidaților în etapa a doua, de către comisia de admitere județeană / a Municipiului București. Repartizarea se face conform unei proceduri stabilite de către comisia de admitere județeană sau a Municipiului București. Rezultatele vor fi publicate pe site-ul inspectoratului școlar județean / al municipiului București și comunicate unităților de învățământ până la data de 11 iulie 2022.

6 august 2022: Transmiterea către Centrul național de admitere a rezultatelor repartizării prin confirmarea încheierii operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată.

ADVERTISEMENT
Tags: