Sport

La ce mai poate spera România după meciul cu Germania de la Euro handbal! “Tricolorele” îşi pot prelungi parcursul la turneul final. Calcule

România mai are de disputat meciul cu Germania în grupele principale de la Euro. "Tricolorele" pot spera să joace pentru locurile 5-6, iar FANATIK vă prezintă calculele.
15.11.2022 | 21:15
La ce mai poate spera Romania dupa meciul cu Germania de la Euro handbal Tricolorele isi pot prelungi parcursul la turneul final Calcule
Cristina Neagu, în tricoul naţionalei României. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România a cedat cu 34-35 în faţa naţionalei din Muntenegru, la capătul unui meci aprig, în care “tricolorele” au arătat multe lucruri bune, dar nu au putut gestiona finalul. Înfrângerea nu încheie drumul “tricolorelor” la turneul final.

La ce mai poate spera România după meciul cu Germania de la Euro handbal! Toate calculele

Miercuri, de la ora 16:30, elevele lui Pera vor întâlni Germania, în ultimul meci din grupele principale. Sunt formaţiile din partea de jos a grupei, fiecare cu câte două puncte, nemţoaicele având un meci mai puţin disputat.

ADVERTISEMENT

România mai are şanse chiar şi pentru un meci pentru locurile 5-6. Dar ca acest scenariu să se îndeplinească, sunt mai multe condiţii care trebuie bifate. Nu contează rezultatul Germaniei cu Franţa, pentru că se iau în calcul meciurile direct.

“Tricolorele” ar putea urca pe locul trei al grupei

În cazul în care România trece de Germania, “tricolorele” acumulează patru puncte. Ca să încheie pe locul trei în grupă au nevoie ca cele două formaţii deja calificate în semifinale, Franţa şi Muntenegru, să învingă Spania şi Ţările de Jos.

ADVERTISEMENT

În acest scenariu, România ar avea 4 puncte şi ar fi pe locul 3, iar Ţările de Jos şi Spania ar rămâne cu câte trei puncte. Astfel, naţionala lui Florentin Pera ar putea să îşi prelungească parcursul la turneul final şi să joace pentru locurile 5-6 cu ocupanta locului trei din cealaltă grupă.

Dacă nu va învinge Germania, România va încheia ultima în grupa principală, cu două sau trei puncte, şi va încheia pe locul 11 sau 12 competiţia. Cu o etapă înainte de final, suntem pe locul 11, doar Ungaria având un parcurs mai slab.

ADVERTISEMENT

Arbitraj dezastruos în meciul cu Muntenegru! Deciziile au scos-o din sărite pe Cristina Neagu

“Tricolorele” au arătat multe lucruri bune în meciul cu Muntenegru. Un joc de atac consistent până spre final de meci, ritm excelent, joc cu extremele şi chiar goluri pe contraatac. Din păcate, adversarele au fost mai inspirate în ofensivă în ultimele 10 minute.

Din păcate şi arbitrajul a avut un cuvânt de spus în rezultatul final. Arbitrele Ana Vranes şi Marlis Wenninger din Austria au avut mai multe decizii aberante, care au scos-o din sărite pe Cristina Neagu.

ADVERTISEMENT

Cristina Neagu este la doar patru goluri de o bornă istorică la Campionatul European, 300 de goluri. Interul stânga ar putea ajunge la acest număr în meciul cu Germania, ea fiind cea mai bună marcatoare a României şi cu Muntenegru, cu 8 reuşite.

  • 2 este numărul de meciuri pierdute la limită de România la Euro (28-29 cu Ţările de Jos şi 34-35 cu Muntenegru)
  • 20 de ore de pauză vor avea tricolorele între meciurile cu Muntenegru şi Germania
ADVERTISEMENT