News

La ce minune au asistat locuitorii de pe insula Evia, devastată de incendii: „Am văzut lumina soarelui pentru prima oară după mai multe zile”

La ce minune au asistat locuitorii de pe insula Evia, devastată de incendii.
11.08.2021 | 15:26
La ce minune au asistat locuitorii de pe insula Evia devastata de incendii Am vazut lumina soarelui pentru prima oara dupa mai multe zile
ADVERTISEMENT

Sunt sute de pompieri care încă se luptă cu flăcările din Grecia, dar aceștia au avut parte de o rază de speranță.

După ce au reușit să oprească focul din mai multe focare care ardeau neîncetat, a apărut și soarele pe strada lor, la propriu de această dată.

ADVERTISEMENT

La ce minune au asistat locuitorii de pe insula Evia, după zile de luptă cu flăcările

Conform primarului dintr-o mică localitate de pe insula Evia, lupta cu flăcările este pe un drum bun, iar aceasta este aproape de a fi câștigată.

Fumul gros s-a risipit, astfel că locuitorii de aici au putut să vadă lumina soarelui pentru prima dată după multă vreme.

ADVERTISEMENT

”Cred că putem spune că frontul incendiilor este, încet, pe cale să fie controlat”, a anunţat primarul din Istiaia, de pe Insula Evia, Yiannis Kontzias, la televiziunea publică.

”Ieri am văzut lumina soarelui pentru prima oară după mai multe zile”, a declarat el.

Ce au anunțat autoritățile după cele peste 500 de incendii

După cele peste 500 de incendii și furia oamenilor la adresa autorităților, acestea au anunțat cât de grea a fost, de fapt, operațiunea de intervenție, care nici măcar nu s-a terminat nici în aceste momente.

ADVERTISEMENT

”Ne-am confruntat cu o situaţie unică din punct de vedere operaţional, cu 586 de incendii în opt zile, în timpul celui mai grav fenomen meteorologic din ultimii 40 de ani”, a explicat adjunctul ministrului Protecţiei Civile, Nikos Hardalias.

Pe de altă parte, pagubele materiale nu sunt singurele care au apărut în urma acestor incendii din Grecia. Viețile a mii de oameni au fost afectate, iar unii dintre ei și-au pierdut și casele.

ADVERTISEMENT

Dezastru și pentru turismul grecesc

Dar mai există încă un factor al dezastrului din această țară. Turiștii din Grecia care erau în vacanță aici au plecat imediat după izbucnirea incendiilor.

Astfel, turismul a avut de suferit și luna aceasta este una pierdută. De asemenea, și impactul asupra mediului este unul mare.

”Am pierdut luna august, care i-ar fi susţinut pe oameni pentru anul viitor (…). Turismul local a fost distrus. Majoritatea a plecat”, a spus Yiannis Kontzias, primarul localității Istiaia din Evia.

”Pagubele sunt enorme, iar dezastrul de mediu va avea repercusiuni economice timp de decenii”, a mai spus el.

ADVERTISEMENT
Tags: