News

La ce oră anunță edu.ro rezultatele la BAC 2019, sesiunea de toamnă – Update

Autor: Bogdan Solomon | 03.09.2019 | 08:03
La ce oră anunță edu.ro rezultatele la BAC 2019, sesiunea de toamnă - Update
Elevii așteaptă cu nerăbdare să afle rezultatele sesiunii de toamnă a Bacalaureatului. Sursa foto: digi24.ro

Zeci de mii de elevi din întreaga țară așteaptă cu emoții în aceste zile rezultatele sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat.  Peste 43.500 de absolvenți ai claselor a XII-a și-au încercat din nou norocul, în speranța obținerii unor rezultate mai bune la testările maturității. Potrivit datelor furnizate de inspectoratele școlare județene, din totalul celor înscrişi, peste 28.700 de candidaţi provin din promoţia 2018-2019, iar peste 14.800 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare.

Update, 3 septembrie, ora 8.02: Primele rezultate la BAC toamnă 2019 sunt disponibile AICI. Poți verifica pe județe și pe unități de învățământ ce note s-au dat la cea de-a doua sesiune a examenului maturității. Rezultatele finale vor fi disponibile pe data de 7 septembrie.

Când se afișează rezultatele sesiunii de toamnă a Bacalaureatului

Evaluarea competențelor lingvistice, atât în limba română, cât și  într-o limbă de circulație internațională și evaluarea celor digitale au luat sfârșit, astfel că tinerii așteaptă cu nerăbdare să afle dacă de această dată au reușit să ia note de trecere. Rezultatele vor fi afișate în cursul zilei de marți, 3 septembrie, până în ora 12.00.

Elevii trebuie să știe, însă, că cea mai rapidă metodă prin care pot afla notele fără să se mai deplaseze până la avizierul unității de învățământ este online-ul. Mai concret, acestea vor fi disponibile pe Edu.ro, site-ul oficial al Ministerului Educației. Trebuie știut, însă, că rezultatele nu sunt cele finale, elevii având posibilitatea să depună contestații până marți, 3 septembrie, cel târziu la ora 16:00. Examinatorii vor analiza apoi toate aceste contestații, urmând ca notele definitive să fie comunicate în data de 7 septembrie, pe site-ul mai sus amintit.

Peste 43.500 de elevi din întreaga țară au susținut probele sesiunii de toamnă a Bacalaureatului. Sursa foto: vrancea24.ro
Peste 43.500 de elevi din întreaga țară au susținut probele sesiunii de toamnă a Bacalaureatului. Sursa foto: vrancea24.ro

Cum poți afla rezultatele, pentru fiecare județ în parte

Totodată, pe pagina dedicată Ministerului Educației vor fi afișate notele fiecărui candidat al examenului de Bacalaureat, în funcție de județul în care se află liceul absolvit. Trebuie știut, însă, faptul că aceste rezultate nu sunt cele finale, întrucât elevii au posibilitatea să depună contestații, între orele 12:00 și 16:00, notele finale urmând să fie publicate sâmbătă, 13 iulie 2019, până cel târziu la ora 12:00.

Mai concret,de îndată ce accesezi rezultatele în funcție de județ ordonate alfabetic, vei ajunge pe lista cu toţi elevii din judeţul respectiv, aranjați în ordine alfabetică după nume. Ai posibilitatea de a sorta rezultatele pe județ după medie și astfel vei regăsi aceeaşi listă, dar organizată în ordinea descrescătoare a mediei generale la Bacalaureat. Dacă te interesează situația pe întreaga țară, poți consulta harta interactivă, unde există opțiunea „vizualizare rapoarte pe țară”.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!