News

La ce oră începe, pe HBO România, ultimul episod din Game of Thrones

19.05.2019 | 10:00
La ce ora incepe pe HBO Romania ultimul episod din Game of Thrones

Marele final al serialului fenomen Game of Thrones se apropie cu pași repezi. Mai este foarte puțin  până la difuzarea ultimului episod al sezonului cu numărul opt, care pune capăt poveștii ce a ținut cu sufletul la gură fanii din întreaga lume.

Când începe ultimul episod din Game of Thrones

Serialul care a pus pe jar o lume întreagă se apropie de final. Ultimul episod va fi difuzat de HBO România în cursul zilei de luni, 20 mai, cu începere de la orele 04:00. Dacă nu reușești să te trezești atât de devreme, nu-ți face griji.  HBO va redifuza episodul tot luni, cu începere de la ora 20:00. De asemenea, sezonul care aduce deznodământul poveștii este disponibil în întregime pe HBO Go, platforma de streaming a celebrului canal TV.

Fanii din întreaga lume așteaptă cu sufletul la gură, nerăbdători să afle ce se va întâmpla cu personajele atât de îndrăgite, precum Jon Snow, Khaleesi și Khal Drogo. Întrebarea care stă pe buzele tuturor în ultima vreme este legată de durata episoadelor din sezonul final.

Continuă aventurile lui Davos în Game og Thrones. Sursa foto:hepta.ro
Continuă aventurile lui Davos în Game og Thrones. Sursa foto:hepta.ro

Ultimul sezon Game of Thones a pus Irlanda de Nord pe harta turismului mondial

Game of Thrones a reușit să pună Irlanda de Nord pe harta turismului mondial. Economia țării a explodat de-a dreptul, datorită faimoasei producții TV fiind pompate sute de milioane. Totodată, locuitorii sunt în culmea fericirii, pentru că au unde să muncească.

Totul a fost posibil datorită unei politici fiscale extrem de inteligente. În 2009, când s-a dat startul filmărilor pentru Game of Thrones, autoritățile din Irlanda de Nord au știut imediat că li s-a ivit ocazia unei afaceri mai mult decât profitabile.

Dovadă a importanţei pe care irlandezii au acordat-o acestui subiect  este vizita pe platouri  a reginei Elisabeta a II-a, în urmă cu câțiva ani.  Britanicii au trecut însă dincolo de aceste gesturi simbolice. Pentru a se asigura că nu ratează o asemenea oprtunitate, au introdus facilităţi fiscale pentru proiectele de televiziune cu buget mare. Mai concret, le-au dat posibilitatea să-şi recupereze până la un sfert din costurile de producţie.

Serialul a venit în Irlanda de Nord în parte datorită unor locuri ca acesta, iar pe parcursul ultimului deceniu, a făcut mult mai mult decât să distreze spectatorii. A transformat industria televiziunii, nu doar aici, ci în tot Regatul Unit” , a declarat Lucy Cotter, corespondent special din partea Sky News.

Rămâne de văzut ce deznodământ au pregătit producătorii serialului pentru unele dintre cele mai îndrăgite personaje din toate timpurile. Episodul final este programat în noaptea de duminică spre luni, de la ora 04:00.

 

Tags: