News

La ce oră publică online edu.ro rezultatele finale la Evaluarea Națională 2019. Când apar notele după contestații

28.06.2019 | 15:37
La ce ora publica online eduro rezultatele finale la Evaluarea Nationala 2019 Cand apar notele dupa contestatii

FANATIK îți prezintă la ce oră publică online edu.ro rezultatele finale la Evaluarea Națională 2019. Cu această ocazie lista notelor va fi oficial încheiată, acum fiind incluse și contestațiile elevilor.  Astfel, dacă vă aflați în această situație, elevi sau părinți, trebuie să știți că, site-ul va publica rezultatele sâmbătă, 29 iunie, până în ora 12.00. Toate notele vor fi afișate și la avizierele școlilor unde a avut lor examinarea.

La ce oră publică online edu.ro rezultatele finale la Evaluarea Națională 2019

Atenție, însă! Ca de fiecare dată, contestațiile sunt o sabie cu două tăișuri. Nu toată lumea care a solicitat practic o reevaluare a notei are și dreptate. Elevul nemulțumit de nota primită poate deveni și mai nemulțumit, după contestații, deoarece nota nu se transformă obligatoriu într-una mai bună, ci poate fi chiar mai mică decât cea obținută iniținial. Notele pot însă să fie și majorate, exemple fiind multe în istoria examenelor din România, când după contestații notele elevilor au crescut semnificativ.

Vă readucem aminte că un caz uimitor a avut loc în anul 2017, atunci când o elevă care a primit nota 3,65 la matematică a depus contestație. În urma reexaminării lucrării, nota sa a fost revizuită drastic! Astfel, eleva a obținut la matematică nota 10! „Nota a fost de 9,65, dar pe foaia de examen a apărut nota 3,65. După afişarea rezultatelor, părinţii au făcut o solicitare la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti cu privire la această notă.

La ce oră publică online edu.ro rezultatele finale la Evaluarea Națională 2019. Examen
Elevii care au făcut contestație așteaptă cu emoție rezultatul. Sursa foto – facebook

Când apar notele după contestații

În paralel, mama elevei a depus şi o cerere de contestaţie la sediul unităţii şcolare. După contestaţie, nota a fost de 10”, explica atunci purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), Maria Manea. În astfel de cazuri va fi deschisă o anchetă internă pentru determinarea cauzelor care au dus la o astfel de situaţie. Anul acesta ministerul spune că nu vor mai exista asemenea greşeli.

În altă ordine de idei şi contestaţiile trebuie să fie semnate și ștampilate de directorul unității de învățământ. Dacă site-ul edu.ro este picat, e bine să ştiţi că există şi varianta edupedu.ro sau, pur şi simplu, vă puteţi deplasa până la avizierele şcolilor.