Liviu Dragnea și-a aflat sentința în dosarul angajărilor fictive din Teleorman. După o serie de amânări repetate, magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție l-au condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani și 6 luni cu executare. Liderul PSD trebuie să se prezinte imediat la cel mai apropiat post de poliție pentru a fi luat în custodie. Mai tărziu, spre seară, Liviu Dragnea va fi încarcerat la penitenticarul Rahova.
UPDATE 13:50 // Înaltea Curte de Casație și Justiție l-a CONDAMNAT PE LIVIU DRAGNEA la 3 luni și 6 luni de închisoare cu executare. Pe langă condamnarea la închisoare. Liviu Dragnea mai trebuie să plătească și despăbubiri. Condamnarea este definitivă.
Apelul lui Liviu Dragnea a fost admis doar pe latura civilă, scăzând suma pe care o are de plătit drept prejudiciu.
Duminică seara, după ce a aflat rezultatele proaste lae PSD-ului, Dragnea a declarat că este posibil ca judecătorii din completul care îl judecă în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman să ”nu reziste presiunilor şi deşi este complet nevinovat”.
UPDATE 12.00 // Ședința de judecată în care erau implicate două dintre cele două cinci magistrate din dosarul Dragnea s-a încheiat. Acum, urmează deliberările, care implică cele cinci judecătoare care vor decide ce sentință va fi pronunțată în dosarul angajărilor fictive în care liderul PSD este implicat. Luni nu mai au loc nici audieri, nici pledoarii. Procesul s-a încheiat acum o săptămână, pe 20 mai.
Fără îndoială, Liviu Dragnea va avea parte de o zi plină, pentru că în această după-amiază, judecătorii Instanței Supreme ar putea da verdictul în dosarul în care liderul Partidului Social Democrat este acuzat de presupuse infracțiuni comise pe când ocupa funcția de președinte al Consiliului Județean Teleorman. Este posibil ca la orele prânzului să aflăm ce decid magistaţii în cazul acestuia, conform unor informaţii pe surse.
Mai concret, în această calitate, Dragnea, care pe atunci conducea și filiala din Teleorman a formațiunii politice aflate la guvernare, ar fi controlat și coordonat activitatea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, prilej cu care ar fi fost angajate fictiv în cadrul acestei insituții două apropiate ale sale. Este vorba despre Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica, care nu s-ar fi prezentat niciodată la sediul DGASPC, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman.
Unul dintre avocații implicați în acest dosar admite că, din punctul de vedere al procedurii, există posibilitatea ca judecătorii să amâne din nou verdictul. Este vorba despre Adrian Toni Neacșu, care consideră însă că decizia va fi dată în cursul zilei de astăzi.
„Teoretic, pur procedural, sigur ca da, există posibilitatea asta (ca sentința să fie amânată de judecători -n.r.). Codul de Procedură Penală vorbește doar de posibilitatea de amânare, nu vorbește absolut nimic derspre alte incidente cum ar fi posibilitatea pensionării unui judecător din complet. Teoretic, este deci posibil să fie amânat, practic, eu cred că nu o să se amâne sau nu o să se amâne după 1 iunie” , a declarat omul care o reprezintă pe Olguța Șefu, fost director executiv adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.